Journalistiken verkar nu må dåligt

Journalistiken verkar nu må en aning illa när det inte kan följa regeringsbildningen och få ut något av och om den. Det är få som ”babblar” och inte som när Löfven skulle försöka bilda sina regeringar. Hur många bildningar och ombildningar det var kommer jag inte ihåg och det hör väl mera till historien nu om vi inte ska blanda in det ändå hur vi nu fått. Många är jättemissnöjda med föregående regering och de otaliga regeringsbildningarna. Mycket tröttsamt och instabilt. Tillika kan vi nu se hur vi fått. Inte bra, jag menar ”marknaden” och hur det överlag ändrats till vara ”dyrpriser” överlag. Folk i gemen har fått det mycket sämre och inflationen drabbar de flesta och även räntorna stiger och kan bli kostsamt för de som har stora lån.

Visst kan man skylla en del på den pandemi vi haft och de kapital som där delades ut i stöd, men var gick de stora summorna om inte till redan kapitalstarka företag. Volvo, SKF m fl av Sveriges ledande och största företag. Tillika bara en tid efter hade de mage dela ut rejäla aktievinster. Sossarna med Magdalena som dåvarande finansminister gynnade ”storkapitalet” och har själva försatt sig i det läge vi nu ser hur valresultat löpte ut och sedan hon blev statsminister.

Ser vi till hur valet löpte ut och sossarnas starkaste fästen är det i stadsmiljöer. Vi kan nämna Storstockholm som ett och även Umeå Västerbotten som ett annat. Små bygder, mindre befolkning upplevs tydligen av väljarna som bortglömda. Det är redan områden som sossarna gynnat där de går fram. Det är bedrövligt hur det blivit med deras politik där MP också kan ha haft stort inflytande. Frukterna av det läge vi nu fått i landet. Den spolierade energiförsörjningen kanske den mest allvarliga.

De områden vi kallar för ”utanförskapsområden” och där tidigare S kunde tagit många röster har de förlorat rejält. I de områdena kan V gått framåt istället eller det nya partiet Nyans. Sverige verkar kluvet rejält med den politik som kan ha pågått i åratal och även bidragit just till nuvarande ”utanförskapsområden”. Vi (Sveriges ansikte utåt) har skrutit om hur bra vi har i Sverige, ”öppna hjärtan” och det ena med det andra och de som inte är bosatta i landet har fått uppfattningen att hit kan man komma och bli väl mottagen och se en ljus framtid. Bostäder har byggts, precis dessa ”utanförskapsområden” vi nu ser har kunnat byggas upp med politikers goda vilja. Lands- och glesbygder har fått hanka sig fram i årtionden. Det klart att folk tröttnar i dessa bygder. Hur gick det förresten med alla tankar som skulle bytas ut som ansåg miljöovänliga och till stora kostnader måste bytas ut för exempelvis små mackägare i gles- och landsbygd? Det bedömdes av miljöskäl vara allvarligt att det fanns (en promille kanske) och miljöpolitiken som bedrivits har lett till vad vi ser och upplever. Nedlagda små mackar i främst i glesbygd. Hur mycket utsläpp sprider glesbygdsbon som skulle göra världen till vad vi nu kan uppleva. Istället tar det även kål på oss.

För Miljöpartiet har jag inte direkt några höga tankar om längre. Se bara på hur vi fått med fisket i Östersjön, eller rättare sagt fiskbeståndet. Sillen/strömmingen har fiskats ut under deras tid vi makten. Vad har blivit bättre med Miljöpartiets politik som slagit hårt igenom? De vägrar också, liksom V att vi skulle gå med i Nato. Skyller nu på Putin och/eller anger skäl till varför vi måste ha höga drivmedelspriser, att vi inte ska ta olja därifrån. Det är ju bara fantasier och svepskäl, olja finns hur mycket som helst och kan produceras av andra länder vilket också nu sker. Även nyöppnade borrkällor av stora mått kommer snart öppnas.

Istället för att vi skulle kunna ha det någorlunda bra i hela Sverige, betalar man (staten) ut stora belopp till miljöbonusar (som inte vi här i norr, mera räknat till glesbygder) inte har stor nytta av. Visserligen är vi ett litet röstetal och/eller därför vi blir överkörda. Nu är det inte bara (de höga) drivmedelspriserna som kan slå hårt, det finns mycket annat också som måste bli bättre. Ska hela landet leva kan vi få ett röstetal som vi nu fått. Att försöka skylla på eller nedgöra andra när man inte kan förmå bättre själva tycker jag är svagt. Sossarna och deras stödpartier har direkt misslyckats med att göra mindre befolkade trakter och deras folk en aning nöjda. Människor är uppgivna och väljer att inte rösta alls och känner hur de än röstar blir det ändå inga ändringar. Det är den förda politiken som är orsak till det, inte människorna som visar upp sin uppgivenhet.

Regeringsförhandlingar pågår och vi får se vad som händer. Sämre än nu vad haft vad det gäller utveckling i de mindre tätbefolkade delarna i vårt land kan det knappast bli. Det enda som kan anses bra att gängbrottsligheten/skjutningarna inte nått någon högre nivå. Men visst händer här också, Umeå där vi ser både både bilbränder och mord, men tystas snabbt ner för att inte förstöra det goda ryktet. I sossarnas värld finns inga svagheter och finns det är det andra det beror på. Märkligt sätt resonera på.

I o m Natointrädet (som jag hoppas går i lås) kommer Sverige radikalt förändras vilket vi redan ser. Här öppnas stora möjligheter att vi kan utveckla landet, vilket S alltid varit emot. Hultqvist (är nu väck, skönt) motstånd mot Nato har nu vänts till att nästintill slicka amerikanarna. Så kan det gå i sosselandet Sverige. Törnrosasömnen verkar nu äntligen slut.

Vi måste också förstå det är enklare bilda en regering med två block än tre. Under Löfvens tid, var SD ett eget block man måst ta hänsyn till, därför denna oreda som blev.

Sossarna är inte alltid världsbäst, vilket man själva tror.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.