När kylan kryper på, då blir människor veka

Det är så vi ställt det inom Europa nu, när vi (länder) som inte sett om sitt eget hus. EU-parlamentet – Sveriges ledare som snart avgår, men de tillträdande torde ha samma attityd – nu vi ska komma med nya sanktioner mot Putin verkar nu som det vi som råkar mest illa ut. Att ryssarna skulle bli utan bränslen, energi och inte få värme under vintern är knappast troligt. Sämre är det med övriga Europa som nu förlitar sig på gasleveranser från andra delar av Europa än Ryssland. Det pratas om leveranser ända från Amerika. Är detta rimligt hur vi ställt det? EU-parlamentet har haft alldeles för överdådiga planer, lagt sig i andra länders havanden och förehavanden. Själva organisationen, EU och parlamentet kostar otroliga pengar och är centralstyrt just därifrån.

Vad ryssarna nu hittar på är svårt veta i o m annektering av områden från Ukraina. Ryssarna skiter i övriga världen och utan tvekan har de kapat (förinstallerade laddningar med fjärrstyrning) gasledningen själva. Får de inte hur som helst leverera någon gas, kan man lika gärna spränga den. Vi (Ryssland) klarar oss ändå, det är länderna utanför tillhörande Europa som tar smällen. När kylan tränger på då blir människor spaka.

Det är sorgligt hur vi ställt det, med elbilar och allting som skulle ge en enorm välfärd i vårt land. Nu ser vi resultatet. För att nämna räntorna är det otroligt låga fortfarande. Har man inte råd med dagens boräntor då kan man lika gärna flytta till en koja i skogen. Jag minns när ränteköp kunde ligga på normala 10-16 %. Frågan är om vi inte blivit bortskämda under de gångna åren och ständigt vi ska öka vår välfärd. Någon gång tar det stopp, vilket det nu verkar gjort. Det får vi alla lida av, mer eller mindre. Än så länge är strömmen rimlig där jag bor och jag klarar mig under kommande vinter. Jag hade lite tur också, den nya värmepumpen jag köpte under sommaren har nu gått upp 3000 kr. Alltid något allt man kan tjäna, varje krona har nu blivit värdefull. Idag stiger bränslet igen när skatten återgår till det vanliga svenska hutlösa inom energi. Samtidigt tjänar bränslebolag och elproducerande bolag multum.

När både högre inflation och dyrare priser på allting skjuter i höjden, vad hjälper då att hoppas på den gröna omställningen. Hela detta paket verkar som det redan gått i kras. Köpa en elbil för 600 000 rekommenderas det fortfarande. Har folk blivit smått galna?

Inte för så länge sedan kunde man få ett relativt flott hus för 600 000. Nu får man en näst intill värdelös elbil som inte går annat än om man kan ladda den. Det verkar vara viktigare kunna ladda elbilen billigt än att människor har råd värma upp sina bostäder. Det knasigaste i tiden i svensk historia jag varit med om.

Många har nu inte heller ens råd köpa mat. Inte undra på att regeringen föll och vad blir det nu?

Det är väl också så beträffande Ryssland, om deras egna människor lider, delar av eller grupper där, bryr man sig inte mycket om eller inte alls. Samma sak om folk fryser ihjäl eller på annat sätt utsätts för livsfara skiter man i. Så länge Kreml, Putin och hans sfär får igenom sin vansinniga politik. Ryssland är sig likt som det varit under alla tider, opålitligt och hänsynslöst. Det gamla stormaktsväldet de och Putin vill återupprätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.