Vindkraften, lukrativ inkomstkälla

Oj så billig ström vi blev utlovade när kärnkraften revs och det istället skulle byggas ”billig vindkraft”. Nå hur blev det? Jag behöver knappast redovisa svaret det torde de flesta veta hur det gick.

Det är också en enorm lukrativ affär bygga vindkraft och Miljöpartiets Per Bolund har fler en gång påpekat att företag står i kö för att bygga vindkraft, tillika har MP också inte lite påtalat den snabba utbyggnaden och just den billiga elen.

Hela detta visar sig nu jättefalskt och stämmer inte alls. Nu igångsätts stora kampanjer hur vi ska spara ström, för vår egen skull och för att sänka kostnaderna. Duscha ska man närmast göra 1 gång/vecka och i kallt vatten. Sänka temperaturen i bostaden till kanske 16 grader, ta på varma sockar och klä sig lite extra. Nå hur blir det om du har barn, mindre barn som kryper efter golvet, eller kanske äldre som bara sitter och inte kan röra sig? Börjar vi närma oss ett U-land? Samtidigt har elbolagen tjänat 7 miljarder på bara någon eller några månader genom att leverera ström utomlands och att vi får dyrbetala den i Sverige. Det är ju horribelt vilket situation vi fått i landet. Den som inte är frisk och stark riskerar dö av kyla, är det inte nästan förbannat vilka jävla koller som har satt oss i den här situationen.

Samtidigt vill man nu bygga ännu mer vindkraft och här i Storuman söker man tillstånd att bygga en jättepark på 8500 ha.

Är det så man tänkt sig, jobbskapande med vindkraft och vätgasproduktion samtidigt som vi inte har råd värma våra bostäder. Jag tycker hela denna process börjar stå mig upp i halsen och snart får man flytta ut på backen. Vad är det för jävla land vi bor i, vi blir själva utträngda och utbytta både mot vindkraft utländska krafter.

Se hur det nu blivit i Södertälje med flera dödsskjutningar under en helg. Chefen för NOA säger också att det spelar ingen större roll än hur många nya regler och straffskärpningar man gör om man inte kommer åt de i toppen. Det ser vi ju vad de blivit under de här senaste 8 åren. Nu tänker man samla sig länder emellan försöka komma åt de i toppen, de som styr. Så länge man inte gör det, rekryteras bara nya, ända ner till 8 år. Och här surrar man om vindkraft och vätgas medan folk knappt  vågar gå där utländska krafter tagit över. Sverige ska styras från Sverige och av svenskar. Så länge ”bossarna” går fria förändras inte något till det bättre.

Ström finns, men den levereras utomlands i det regelsystem som Sveriges och EU:s knäppgökar rår för.

Är det rimligt att bara sätta upp vindkraftparker utan att knappt behöva tillstånd när det blånekas vid Sveriges (södra) kuster?

Inte trodde man Sverige skulle sjunka så lågt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.