Moskéer, ett sätt bibehålla traditionerna och kulturen varifrån man kommer

Det finns knappast något kontroversiellt i det uttalandet. Varför har vi våra kyrkor eller haft som nu börjat försvinna. Det är för att bevara vår religion och kultur de flesta av oss tillhört. Likadant torde det vara med islam, muslimer och moskéer.

I de flesta länder där islam är dominerande får inga kyrkor förekomma och som skulle sammankopplas med kristendomen. Så varför ska vi ha moskéer? Jag tror inte vi dör (alla) om det finns moskéer i Sverige, men visst kan de bidra till att hålla borta svenskheten. Språket exempelvis, en imam som bott här hela livet om inte hela så stora delar, kan ha svårt uttrycka sig på svenska. Det bevisar att de inte vill varken lära sig svenska och inte heller infinna sig i den svenska kulturen. Visserligen behöver inte den alltid den vara den bästa – den svenska kulturen.

Jag har noterat att många som går med slöja också kan ha svårt prata svenska. Männen har inte några yttre tecken man kan härskilja till muslimer förutom en skäggväxt som kan förekomma. Oftast så pratar de flesta som kommit till landet usel svenska, fast de kan ha bott länge här. Barnen också som fötts här kan vara hårt bundna till hur föräldrarna lever och kanske tvingas lyda och följa deras sätt leva.

Visserligen har vissa människor lättare och svårare lära sig nya språk, men jag tycker definitivt det är genomgående dåliga svenska språkkunskaper de har.

Bidrar moskéer till gängkriminaliteten också är det ytterst allvarligt.

Sverige ett fritt land – för fritt kan vi undra?

3 kommentarer

 1. kenth

  Kan vara lite knepigt debatera detta då Sverige är ett fritt land.
  Mycket kriminalitet i världen har faktiskt gömt sig i religiösa samfund.
  Det borde istället vara så att är en nyanländ kriminell så skall denne ovillkorligen
  oavsett skickas tillbaka till hemlandet.

  • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

   Jag föredrar en klädsel som är anpassad efter årstiderna och utan några kännetecken som skulle säga jag tillhör en viss religion. Jag tror visst vi brukar kallas det religionsfrihet.

 2. edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

  Knäböjer man inte 2 ggr/dag. Hur kan man samtidigt sköta ett jobb då. När jag jobbade i skogen for vi kl 06 och kom hem vi 17. Då fanns heller inga mobiler man kunde glutta i och ev göra ärenden. Hade man något speciellt som måste göras fick man ta ledigt utan lön, eller vänta tills lördan om det gick göra då.
  Vi ser länder som tillämpar det här hur långt efter de är, för männen vill knappast arbeta. Röka vattenpipa är väl de enda duger till. Ska vi föra in sånt i Sverige. Va, va, va?
  Jag tror ta mej fan tiden är ur led.

  IS-återvändarna verkar inte ha några problem få jobb. Här brister det svenska samhället i hög grad.
  Hade man uppmärksammat alla ”problemen” tidigare och åtgärdat hade SD inte blivit så jäkla stora.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.