Dieselbilen bort

Enligt EU:s regler ska dieselbilen bort, ävenså förbränningsmotorn och då gäller det även bensin. Jag har inte följt med reglementet så noga vad som gäller, är faktiskt inte så intresserad heller. Jag menar reglerna verkar ändras dag från dag. Om Ebba B får som hon vill hon at tillverkarna fortsätter tillverka förbränningsmotorer. Volvo har ju redan slutat tillverka rena dieselbilar, så skulle de ändra sig? Knappast, det måste vara väldigt kostsamt ändra i produktionen varje gång.

Skulle vi också följa EU:s regler beträffande utsläpp blir det väl som det sägs, inga förbränningsmotorer efter 2040. Eller…

I det här testet kan man läsa lite vad som skulle gälla. För mig får de gärna introducera hästen igen. Tyvärr krävs ett stall och även bra mycket skötsel samt åtskilligt med föda. Så jag föredrar nog bilen, oavsett vad den går på. 2040 ligger långt fram och fortsätter det med krigen och upprustningarna är det risk för halva befolkningen kommer dö. Men det kanske vore bra, många med lågt IQ då kanske försvinner och vi får en ny generation bestående smarta och kloka. Framförallt från det svenska partiet SD men även inräknade både M, KD men även L.

Sjukvården sjunger väl på sista versen om den här regeringen får som den vill, jag menar den fria om jag så säger. I slutändan blir det väl som i Amerika. En (dyr) försäkring om du ska ha vård, så länge försäkringen täcker, sedan blir du utslängd på gatan.

Det är det som gäller om Davidsstjärnan får bestämma, det rakt motsatta mot socialismen.

Hur vi använder jordens resurser verkar inte vara något väsentligt, huvudsaken fåtalet kan göra sig bigmoney.

Svenska Arbetarpartiet (SAP) har det nu lättsamt, kan luta sig tillbaka och låta den här regeringen styra. Göra både misstagen men även kanske göra vissa saker bättre tills S åter tar makten. 4-dagarsveckan blir säkert en succé. Höjd pensionsålder kräver någon form av kompensation. Jag håller med S. Senast när arbetstiden förkortades någon gång under 70 ökade produktionen. Varför skulle den gå i motsatt riktning nu? Sjuktalen borde minska, människor / familjer får mer tid över och mindre trafik en dag mindre i veckan. Jag ser bara positivt på förslaget.

Ny kärnkraft lyser med sin frånvaro och nu har regeringen för avsikt tillåta bygget av en flytande jättevindkraftpark (jättehöga) utanför Gotland. Kanske inte vindkraften var så dum ändå?

 

8 kommentarer

  • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

   Elbilen läste jag måste gå 14000 mil för att bli klimatneutral. Tror det var så, hela förloppet räknat, från produktion. Övrigt kan man läsa i länken vad som gäller.

 1. erot

  Det måste finnas både och, inte bara antingen eller elfordon resp förbränningsfordon, säg till en lantbrukare att han ska plöja 200 hektar med en eltraktor och göra skörden med el !!

  • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

   Är du skraj du inte ska få din limpa? Diesel kommer finnas om inte helt fossilt så bioproducerat. Traktorer kommer finnas. Jag är ingen expert så om du närmare vill utreda saken får du vända dig till en sån.
   Så mycket kan jag ändå säga vi behöver inte den mängd traktorer vi nu har för att bruka jorden och om vi ser till Sydeuropa. Vi dukar under om det fortsätter.

 2. sven

  Jag tycker vi lägger ner jordbruken ,slutar odla sluta föda upp kreatur.
  Maten finns ju på ICa eller COOP .
  Är nog fel att fokusera på livsmedelsproduktionen i första hand.
  Det är vår konsumtion av kolkraftsproducerade skitprodukter vi ska börja med.

  • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

   Du måste skämta. Jag tycker tvärtom, vi ska gynna de svenska bönderna och äta näringsrik kost. Skräpmaten som kommer från andra länder där man fortfarande använder kol men även olja för sin produktion ska vi välja bort. Överproduktionen från bönder kommer från Sydeuropa som konkurrerar ut våra svenska.

 3. sven

  Det är bara konsumenten som idag kan styra var vår livsmedelsproduktion ska finnas. För vi kan inte med vårt medlemskap i Hydran EU sätta strafftullar på livsmedel från EU tyvärr. Men handlar svenskarna svensk då kommer svenskt jordbruk att blomstra. Är själv livsmedelsproducent men jobbar även med annat på grund av dålig lönsamhet inom jordbruket. Min familj handlar allt som bara går svenskt efter årstid. Odlar dock mycket grönt och föder upp vårt eget kött . Plus jakt och fiske. Men givetvis köps apelsiner och vissa andra varor som är importerade. Äter potatis hemgjord pasta på svenskt durumvete och svenskt havreris istället för importerat vanligt ris. Ironi i förra inlägg 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.