De svenska monopolen

Hur bra är de och märker vi av de som försvunnit? Inte mycket måsta jag säga, det verkar fungera ändå. Samtidigt kan man undra varför partier vurmar för EU men fortfarande vill behålla de svenska monopolen som finns kvar. Ett kan faktiskt vara EPA och den kulturen. Ett annat kan vara snuset. Ett tredje och direkt som inte klaffar varken i EU eller världen i övrigt är det svenska Systembolaget.

För det första kan man fråga sig, när är det ”fint” dricka alkohol och om, varför måste man då gå till ett Systembolag? Jag tror de flesta dricker för att känna en berusning, alkohol är ett berusningsmedel likaväl som alla andra berusningsmedel. Det tror jag man kan fastslå. Sedan är Sverige undantaget från alkoholskador eller alkoholmissbruk? Det tror jag inte och det känns bara gammelmodigt och stelt tro att ett svenskt monopol vad beträffar inköp av alkohol skulle göra att vi är bäst i världen. Möjligen kan V, S men även KD höra hit.

För mig får de gärna sluta sälja alkohol oavsett, men då blir det väl den gamla hembränningen som skulle göra att polisen får ännu mer göra åt s k ”skitsaker”.

Jag hade för mig när vi gick med i EU skulle man kunna köpa alkohol lite var som helst. Att jordgubbar skulle hålla ett visst mått och andra löjliga saker måste följas och utses av sittande regering som viktigt och att medgången i EU blev inte som många tänkt sig som röstat för.

Nu skiter då jag i det hela. Får vänsterpartierna övertaget i EU har man väl inte längre råd bo kvar där man nu bor. Att starta bilen och handla kan bli väldigt kostsamt bara det, om man inte har råd köpa en en elbil för sisådär 600 000.

Hur går det med Indien som har över 1-miljard inv. beräknas alla här också köpa en elbil för halvmijonen?

Finns några tänkande huvuden i detta med klimatet, vilka åtgärder vi MÅSTE göra för att inbilla oss tro klimatet skulle huxflux ändras. Om 100 år kanske och kanske av helt andra orsaker än elbilens förtjänst.

Är det bara kokosbollar till hjärnor som styr i EU?

2 kommentarer

 1. kenth

  Vi måste ut ur EU…Sitter o funderar på då jag pratat med mycket
  folk under åren efter omröstningen hur det eg står till.
  Merparten av de jag pratat med säger att dem röstade nej till EU….

  • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

   Har vi tur kanske Putin tar in både ”hökkvarteret”, liberalerna och vänstern -:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.