Gina trikå, whå, whå, whå…

Det är om något som retar mig vansinnigt, att påstå något som inte är sant. Det som nu händer med klädjätten Gina Trico och dess försök inbilla oss de skulle göra någonting bra för miljö- och klimat och här med frontfiguren Bianca Ingrosso som ställt upp för företaget och gjort reklam för det samtidigt som hon påstås tjänat miljoner (5 miljoner har figurerat i påståenden).

Det är sånthär vi måste få bort, tjäna pengar på något som inte är sant, samtidigt som världen blir ännu sämre. Utnyttjar den ”gröna omställningen” som får det att låta bra samtidigt som den blir sämre. Kläder och klädtillverkning är ett lika stot brott mot miljön som någonting annat vi försöker förändra. Samtidigt människor som gör tjänster som ska upplevas som någonting bra, men kan vara rena motsatsen. Bianca Ingrosso är ett typexempel på det. Alla ”skitprogram” som vi importerar, ”Masked Singer” och allt annat som absolut inte stärker vad vi menar med ”grön omställning” och allt skulle bli bättre. Jag har sagt det tidigare, jag säger det igen. Återhållsamheten måste fram mer och inte den raka motsatsen vad som nu istället sker. Tjäna pengar, javisst, för någonting bra och inte bara på dåligt.

Bianca Ingrosso ger mig bara känslan av en ung och oerfaren liten slampa som går direkt i den kapitalistiska andan som jag anser gör världen sämre.

Ondskan i världen kan ha många ansikten.

Är jag en äkta kommunist, troende, eller bara ett svammel? Eller spelar det nån roll?

3 kommentarer

  1. Christer

    Amen till det.
    Tror inte att detta har någon direkt partipolitisk grund åt vaken det ena eller andra hållet. Själv ser jag mig som en humanistisk demokratisk kapitalist som inser att skräp, oavsett om det handlar om konsumtion, kultur eller allmän livsstil, fördummar mänskligheten.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Jag håller inte med dig riktigt. Reklamen i andra kanaler kan vara ännu värre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.