I drömmens värld

Då kan allt bli bra, eller dåligt om man så vill. Drömmen om det CO2-fria samhället, torde vara blott en dröm. Oljan kommer fortfarande finnas, kanske 1000 år till. Vad ska människor kriga med om man inte har olja/bränsle som drivmedel driva sin krigsutrustning med? Hur tänker Israel försvara sig och har någon sett eller hört de vill införa elektrifiering eller något vi pratar om inom EU?

Vad kommer ske i kriget Ukraina-Ryssland, har något hört samma sak beträffande ryssarna att de är i någon riktning av elektrifiering?

Vad gör man nu i det kriget, skänker Ukraina vapen till försvar och vad drivs dessa av de som står på marken om inte olja och fossilt drivmedel. När får de stridsflyg drivet av fossila bränslen också?

Hur hade Jonas Sjöstedt och hela vänsterrörelsen som nu också vill stärka Ukraina tänkt sig utan olja?

Vem vill inte ha slut på krigen, men hur?

Är det några som är klimatneutrala är det de underkuvade folken. Men vad har de säga till om? Ingenting, det är den starke som bestämmer och vilka är det och har någon sett idéer från dessa som skulle göra att de skulle lägga ner vapnen?

Norrlandsprojektet som inte minst Jonas Sjöstedt och vänsterrörelsen hoppas på har börjat gå i stå. Stora investerare börjar nu fundera på dra sig ur. LKAB går inte lika bra för och den nye styrelseordf. f d finansminister Anders Borg (M) kan inte fått den lättaste uppgiften slutföra de förhoppningar som här har ställts. Det CO2-fria- eller CO2-neutrala Sverige som ska bli ledande i världen. Beträffande ledande just här är det redan Norge med sin starka ekonomi och det tack vare deras oljeindustri.

Jonas Sjöstedt och klimatrörelsen torde få det svettigt uppfylla vad de lovar. Att vi skulle få det beskrivet som i Jehovas vittnens värld (utan att konfrontera) hur världen skulle se ut.

Vissa lever i det blå, andra rött, blodrött, död och förbannelse.

Vad avser man återuppbygga Ukraina med, även Gaza. Med smör och grädde som drivmedel och/eller utan maskiner och med bara handkraft? Här kommer vi få det gamla ordet ”tillväxt” som det centrala. Så har det varit inom mänskligheten i kort sagt alla tider. Krig och förödelse, naturkatastrofer och annat det mänskligheten kan fått lida av har av en annan tid och en annan mänsklighet gjort deras tillvaro ännu mer möjlig. Det är det absurda.

EU-parlamentet och där i den miljö de lever har ingen verklighetsförankring.

Är inte allt bara drömmar?

13 kommentarer

 1. kenth

  Har ni inte fattat att vi måste göra som Britterna och lämna EU.
  Då har vi en chans ta igen det förlorade…eller är det redan försent?

 2. brorson

  Börja med att förbjuda koldioxiden i utandningsluften hos klimatalarmisterna. Förbjud alla fysiska aktiviteter, eftersom de ökar CO2-utsläppen från människor. Förbjud promenader och cykelturer. Smart av våra politiker att skrämma upp sina väljare med att själva förutsättningen för allt liv, är ett hot mot planetens fortsatta existens. Vad ska veganerna äta, om det inte finns koldioxid i luften, som är en förutsättning för att växterna ska växa?

  • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

   Skulle vi hårddra stämmer det. Allt vi äter och när det förbränts andas vi sedan ut i form av CO2.

   • Christer

    Nej, det stämmer inte alls, eftersom den koldioxid vi, inklusive alla levande varelser, andas ut ingår i det naturliga kretsloppet. Problemet uppstår när vi tillför ”ny” koldioxid genom t.ex. fossila bränslen.
    Med ”ny” koldioxid ska ju egentligen förstås att den är väldigt gammal, ofta flera miljoner år. Innan den bands i marken ingick även den i det naturliga kretsloppet. Det finns egentligen ingen ny koldioxid, den är bara fri i atmosfären, eller bunden i levande eller dött material.
    Så att be klimataktivisterna sluta andas och hålla igen mun (hur gärna man än vill) kommer inte att hjälpa oss just på den här punkten.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

     Det var inte så jag menade, att det ska hjälpa till minska utsläppen, men det är sant att vi utandas CO2. Något annat torde du fått om bakfoten.
     Sedan kan vi undra varför boskap påstås släppa ut mängder, speciellt kor. Är det skillnad på kor och människor och vad de får i sig. Skulle kor släppa ut, men inte människor? Hur förklarar du det?
     Samma sak med skogen som avverkas för biobränsle och tro man gör något bra här, är i praktiken ren bluff.
     Har du gått och blivit Miljöpartist?

     • Christer

      Haha…miljöpartist.
      Nä, så illa ska det väl aldrig behöva bli. Den dagen tar jag nog ner skylten

     • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Läs på själv. Det är du som fått det om bakfoten. Om du tror att utandningsluften inte innehåller CO2 är det du som behöver läsa på. Det är grundläggande inom biologin. Miljöpartiet sprider en massa skit för att skrämma upp folket. Att ett parti som kallar sig Arbetarparti och gått över i flum är en bedrövelse. Magdalena Andersson är en fjolla. Italiens Girogia Meloni är en riktig kvinna och partiledare. Bodde jag i Italien skulle jag rösta på henna. Vad kommer vi övergå i om vi ska ”rädda” det s k ”klimatet”. Det är kärnkraft. Det löjliga man nu håller på med, solen och solpanelerna på taken som man ger bidrag till, hur väl kan man använda det här? Du verkar dåligt insatt i det här. Du verkar gå mot röd gubbe, trots du själv är grön.
      Sorry Mique.

    • Mique

     Signaturen ”Christer”s förklaring, är ett typexempel på att ha goda kunskaper angående Jordens klimat.

  • Mique

   Snacka om att ha stolliga och fjolliga kunskaper i ämnet Jordens klimat! Som vanligt, har du fått saker och ting helt om bakfoten! Läs på innan du yttrar dig!

 3. brorson

  Fossil är gamla döskallar och liknande som har genomgått en kemisk förändring (fått en gulaktig färg) så att de bevaras under tusentals år, medan resten av kroppen blivit ”jord”. Hu, så hemskt. Sådant kan man skrämma upp skolbarn och förstagångsväljare med. Fossilt trä (omkullfallna träd, som har ombildats till sten, men behållit trädets form) finns i öknar.

  Kol och olja, som förbränns, återinförs i det naturliga kretsloppet och bidrar därigenom till ökad växtlighet bättre skördar och en grönare jord, som kan föda en växande befolkning. Utan den marginella ökning av CO2-halten i atmosfären, som vi haft under de senaste 150 åren, hade vi haft massdöd av svält bland människor. Därför bör MP byta namn till ”de bruna”. , eftersom de vill ha en brunare jord.

  Frågan är anpassning till föränderliga naturliga förutsättningar, t.ex. återuppodling av norrländska jordbruk, som har lagts ner p.g.a. bristande lönsamhet, eller krig mot naturen, som MP-väljarna i storstäderna vill ha. Det är i.o.f.s. sant att även vatten utvidgas, när det värms upp, men hypoteserna om våldsamt stigande havsnivåer har inte verifieras av studier av vad som verkligen har skett. För trettio år sedan varnade Dagens Nyheter för att havsnivån i Stockholm skärgård skulle stiga sex meter inom tjugo år. Det blev 15 millimeter. Hypoteserna kan vara hur tjusiga som helst, men vad gör man, när de falsifieras av studier av verkligheten? Sanningssökande vetenskap ställer upp nya hypoteser och provar dem mot vetenskapen.

  Men det har investerats för mycket pengar och politisk och journalistisk prestige i tron på de falsifierade hypoteserna, som om de vore en av Gud uppenbarad ny religion. Media överöser oss om rapporter om extrema väderhändelser, som inte ens hade omnämnts i en notis för femtio år sedan, som om skyfall och översvämningar omväxlande med värmeböljor aldrig tidigare har förekommit. Underdimensionerad, illa byggda och illa underhållna dammar med dålig reglering av vattennivån i desamma, p.g.a. politiskt kaos, har brustit förr. Och ägarbolagen är ängsliga för att kilowatten ska rinna bort.

  Den dåliga anpassningen till naturliga förutsättningar visar sig också med solkraft i midvintermörkrets Norrland och nya vattendammar mellan vändkretsarna i övre Nilen, där solen står i zenit. För faktum är att ju kortare väg solstrålarna har genom jordatmosfären, desto mer solenergi når jorden. Och dessutom behöver den infångade solenergin bar lagras från dag till natt mellan vändkretsarna och inte flera månader som i Norrland.

  Men nu ska Ulf Kristersson, som alltmer börjar likna en överklass-kommunist ”accelerera den gröna omställningen” med nya statliga subventioner. Kapitalistisk planhushållning, som gynnar de rikaste. Vart tog den anti-kapitalistiska vänstern vägen? I den mån den finns kvar, hängs den ut som ”extremkögern”. Vänster har blivit höger och höger har blivit vänster. Den s.k. vänstern vill ha mer krig och den s.k. högern vill ha fred.

 4. Mique

  Tjena målvakten/influencern! Du kan inte bygga dina fjolliga påståenden på pseudovetenskap, religion/vidskeplighet, konspirationsteorier och urusel argumentationsteknik! Fossilisering av organiskt material tar miljontals år och inte några tusentals år som du påstår! Bibelns tal om sextusen år sedan skapelsen kanske ligger och skaver i din hjärna? Skelettdelar är även de av organiskt material som lakas ut helt av vätskor eller byts ut, genom kemiska processer, till oorganiskt materiel med tiden. Olja, naturgas och kol bildas av döda förmultnade växtdelar, under högt tryck och värme i sedimentära bergarter, även det en process som sker under åtskilliga miljoner år. Vad äter du för flingor/musli till frukost ”Brorson”?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.