Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Lång första

Hej hopp på er alla!
Tyvärr blir min första blogg ganska lång med det är bra för då blir dom andra kanske kortare!
Efter att dom i förra veckan hade Kommunstyrelsen har jag ytterligare en gång blivit övertygad om att dom styrande S & C ytterligare en gång saknar idéer. Dom pratar hela tiden om att vi ska få folk att flytta hit.
Men vad gör dom för krafttag för detta?
Ett litet exempel! Dom har lagt ett förslag på att ytterligare sänka bidragen till dom enskilda vägarna. Detta medför att många enskilda vägföreningar tvingas utdebitera dom boende efter vägarna så att dom kan hålla vägarna farbar sommar som vinter. Hur ska vi få barnfamiljer att flytta ut på landsorten om dessa tvingas betala tusentals kronor per år till vägföreningarna.

Men dom försvarar fortfarande att lilla Vindeln ska ha 1,64% kommunalråd Två stycken majoritets råd som har 1,32% och ett oppositionsråd som med all rätt har 0,32%. Det finns en hel del inom kommunhusets väggar som kan effektiviseras , men det är klar att det blir svårt att ta i när den ända politik dom klarar av att föra är den såkallade svågerpolitiken.

Titta på Bjurholm och lär. Ingemar Nyman delar med sig 40% av sin kommunalrådspost till oppositionen. Dom har en kommunchef tillika näringslivschef mm.
Men i Vindeln har vi fått dille på att ha så många chefer som möjligt detta är djupt tragiskt med tanke på att dom som får stryka på foten först när ni tar till besparingsåtgärder är vårdpersonalen!

Majoriteten har ett par år i rad börjat budgetarbetet med att bjuda in samtliga oppositions partier till samarbete om just detta. Det går bra tills första meningsskiljaktigheten då ger dom oss kalla handen. Men förslagen som vi kommer med på denna korta stund tillsammans snappar dom fort upp och kommer med själva efter tag. Detta pågrund av att dom saknar egna såkallade idéer. Nu var jag lite orättvis dom kom faktiskt med en idé till senaste kommunfullmäktige som gick ut på att byta ut isen i ishallen till plast is istället för vanlig is. Hoppas dom kommer med förslaget som vi kom med för några år sedan i KF istället. Och som dom på ett smidigt sätt lätt rinna mellan stolarna för att vi kom med. ( Se protokoll från kommunfullmäktige den 18/12-06 )

Vårt förslag gick ut på att utreda vad kostnaden skulle bli om vi ordnade så att all vårdpersonal skulle få ’fria’ arbetskläder från och med 2008. Detta som allt annat kostar pengar, men med lite nya ideer och en större inriktning på att kommunen skall hålla på med skola, vård och omsorg så är detta inget probelm att fixa.

I morgon ska vi i byn ha cykelfest för fjärde året i rad, detta är en mycket rolig tillställning när vi cyklar runt och äter förrätt, middag och efterrätt hos olika personer i byn. Efter vi gjort det sluter vi upp i gemensam efterfest och snackar igenom kvällen över lite musik.
I år är det 60st cyklande yngre bybor som slutit upp.

I kväll visade dom ett inslag i Västerbottensnytt från Tvärålund, tyckte dom gjort ett mycket trevligt reportage om vår by, hoppas den får efterdynigar i form av folk som är intresserade att flytta hit. Enda haken är att då måste dom bygga husen själva för några till salu finns inte. För det roliga med alla våra ideella satsningar för att ge byn en ansiktslyftning är att direkt ett hus kommer ut försvinner det lika fort.
Till slut några kloka: Kasta inte träskor dom är hårda.

Och en liten vits också. Det var två älgar som var ute och flög plötsligt vänder sig den ena älgen till andra, du Christer inte kan väll vi flyga? Nä men jag har röda kalsonger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.