Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Ingen rolig läsning

Dagens Samhälle har studerat samtliga kommuners ekonomiska resultat under 2000-talet. tråkig läsning för oss Vindelbor vill jag lova. Vår kommun ligger som fjärde sämsta kommun i landet vad gäller genomsnittsresultat i kronor per invånare under decenniet. Jag håller mina tummar att ni kommunbor som läser dessa siffror förstår att ett nytänk måste till. Detta kommer att ske om ni tar en Moderat valsedel!

Klicka HÄR så får ni själva se listan.

/ Sunken

Etiketter:

23 kommentarer

 1. Skeptisk

  Varför ska man rösta på M som vill överge kommunen till Umeå? Sen hade ju ni ingen skuggbudget heller, så jag tror inte ni kan få ordning på ekonomin. Jag tycker S + C gör sitt bästa för kommunen, och tar ett stort ansvar…

 2. Varför S?

  Jag funderar över en sak.Varför ska jag rösta på Socialdemokraterna i Vindeln. Är det för mycket begärt att någon socialdemokrat i Vindeln via bloggen argumenterar för partiets politik.

  Sossarnas tystnad tolkar jag som ett tyst bifall för moderaternas politik, eller hur bör vi sympatisörer resonera då vi läser Sunkens blogg?

 3. Simon

  Håller med dig Mikael detta var absolut ingen rolig läsning. Min röst har ni för jag tror och hoppas att ni kan få rätsida på ekonomin om ni får vara med och bestämma. Skulle inte förvåna mig om någon sosse börjar blogga nu strax före valet. Men det kommer man att ta som ett skämt eller valfläsk.Stå på er och låt er inte tryckas ner av en massa dumma kommentarer av avundsjuka Socialdemokrater.

 4. Till Skeptisk

  Sista budgeten satt socialisterna tysta och budgetarbetet gjordes av övriga partier.

  Nu är det så att efter som pengarna är helt slut är det inget att fördela.

  Vad som behövs är strukturförändringar och slut på (S)vågerpolitiken.

  För att några medel ska bli fria att fördela

 5. Är detta verkligen ekonomisk framgång?

  Utan statsbidrag hade Fagersta haft ett minus på 4311kr/invånare istället och tvåan Skellefteå hade gått back 8246kr/invånare. Är det verkligen rimligt att statsbidragen skall användas för att generera överskott Mikael?

 6. Mikael Sundling

  Svar till Skeptisk (2010-08-23 09:27)
  Ni fortsätter påstå att vi vill överge kommunen till Umeå! tråkigt att ni ska måsta fara fram med lögner(=

  Du tycker att S + C gör sitt bästa för kommunen, och tar ett stort ansvar! Hur kan vi då ha en av landets sämsta ekonomi? Hade de lyckats så hade inte det sett ut som det gör nu. Säger det åter igen! Nya krafter måste till för att få kommunen på fötter igen. Vi moderater anser att vi är väl rustade att ta över rodret.

 7. Mikael Sundling

  Svar till Är detta verkligen ekonomisk framgång? (2010-08-23 13:26)
  Hur menar du? Det är väl bra att kommuner kan genera överskott. Då kan man satsa framåt och inte göra nödlösningar för att få kommunen att gå runt.

 8. Per-Ola Moström

  Varför inte säga som det är SUNKEN!? Huvudorsaken till det dåliga resultatet beror på att Karlsgården klassades som sjukt hus! Och det kostade ca 40 mkr för kommunen!

  Och vad jag vet så röstade MODERATERNA för detta!

  Det märkliga var att de ville bygga ett ÄN STÖRRE ÄLDREBOENDE än det som beslutades! Detta skulle ha försatt kommunen i ett mycket svårare ekonomiskt läge!!!!

  //P-O Moström

 9. Olov

  Om det hade varit en bra ekonomi i Vindeln så hade det funnits pengar över för sådana händelser P-O! Försök inte försvara landets 4e sämsta ekonomi för det går inte!

 10. PO:s fakta

  Tack för upplysningen PO!

  Tänk vilka blå dunster Sunken medvetet försöker lura i oss vindelbor. Konstigt att inte sossarna reagerar, eller hur PO?

 11. Re PO:s fakta

  Försök inte få det att se ut som det är det enda som kommunen är skyldig. Den info jag fått är att de har lån på över 100milj och en soliditet som inte är bra. Angående det sjuka huset så fungerar det utmärkt idag för de som jobbar där. Så hela investeringen var totalt onödig.

 12. Mikael Sundling

  Svar till Re PO:s fakta (2010-08-24 11:01)
  Kommunen har lån på 190miljoner! Angående Älvbacken och det gammla huset så tycker jag den frågan är utagerad. Det gammla huset är sålt och det nya huset står på plats sedan ett par år tillbaka.

 13. Mikael Holmlund

  JA P-O alltid lätt att skylla på det ena eller andra varför man som ansvarig har varit med och sänkt ekonomin är det inte det ena så är det det andra ”MEN INT ÄR DET MITT FEL INT”.

 14. P Moström

  Under min tid som ekonom har jag ALDRIG behövt presentera ett negativt bokslut till fullmäktige. Däremot så var det INNAN jag började en avskrivning av Karlsgården som politikerna beslutade var ett sjukt hus.

  Under mina år så redovisade jag totalt ca 30 miljoner i plus till fullmäktige!

  Det är sanningen Mikael Holmlund och inget annat!

  De lån som kommunen har tagit har MODERATERNA ställt sig bakom. Det har gällt bygget av äldreboendet på ca 50 mkr. Övriga skulden på 30 mkr fanns när jag tillträdde. Det berodde på dåliga resultat i början av 2000 talet. Sen har majoriteten rett upp ekonomin!

 15. P Moström

  Mikael Sundling har en märklig kommentar. Frågan om äldreboende utagerat ???

  Jag förstår att han inte vill att sanningen ska fram hur moderaterna agerade där! Läs protokollen. De ville skuldsätta kommunen än mer och bygga en avdelning till som kostat såväl avskrivning, ränta som driftskostnader.

  Tack och lov så fanns det en ansvarsfull majoritet som röstade ner moderaterna!

  Eftersom vi står inför val är det viktigt att moderaternas agerande kommer upp på bordet!

  De kör med falsk matematik och försöker kasta skit över kommunen!

  s+c har gjort det mycket bra faktiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.