Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Annan pedagogisk verksamhet

En liknande blogg (Den innehöll mer info) var det tänkt att jag skulle publicera under gårdagen. Men tydligen gjorde jag något fel under publiceringsprocessen så den försvann i cyberrymden. Och jag hade inte säkerhetskopierat den under den tiden. Ruskigt irriterande med tanke på att jag hade hållit på med den i över 2timmar. Säger som någon sa: SHIT HAPPENS!

Hur som helst var det en intressant nämnd vi hade under Tisdagen. Går igenom några punkter lite snabbt.

Ekonomin: Tyvärr ser det ut som ekonomin återigen skenar iväg. Men som prognosen nu visade så ligger vi drygt 500tkr back på årsbasis om det fortsätter i denna takten. Budgetdisciplin är något vi måste försöka tänka på i alla lägen! 
 
Ny skollag: Vi gick snabbt igenom den nya skollagen, och det glädjer mig att nuvarande regeringen bland annat kommer att ge rektorerna ökat utrymme att genomföra disciplinära åtgärder så att de elever som sköter sig ska få studiero. Finns mycket mycket mer att visa på som blir bättre med den nya lagen. Men hela dokumentet är på 1167sidor så jag överlåter den läsningen till er HÄR (Det är en stor pdf-formatsfil så det tar en stund att ladda ner)
 
Granö skola: Då mötet var förlagt till Granöskola så passade vi på att göra en rundvandring. Roligt att se att det blivit en babyboom i området. Men detta har även fört med sig positiva problem. Det är nämligen så att de skötrum de nu har ej räcker till så ett nytt håller på att byggas. Tyvärr så hade tydligen bygget stannat till av någon anledning, så jag hoppas de pallrar sig dit och färdigställer det så fort som möjligt, så att personalen och barnen får en bra miljö att vistas i.
 
Annan pedagogisk verksamhet: KL14:24 den 4 maj 2010 togs ett historiskt beslut i UFN. Vi tog beslut om att en privat aktör ska få komma in och driva ett företag inom barnomsorgen. Denne ska börja med att ta hand om fyra barn som såkallad dagbarnvårdare. Men dennes ambition var att utöka ännu mera. Roligt att en helt borgerligt förslag beslutades om i full eninghet . Vi får hoppas att detta inte är den enda som startar eget företag inom skolans värld. Ryktet säger att fler är på gång så jag väntar med spänning.
 
En hel del mer avhandlades under dagen, men jag ger mig där för tillfället
 
/Sunken
 
Etiketter: , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Vet du Mikael vad han menar?

    Från Redstigs blogg:

    ”(S)une säger:
    Kanon, känns mycket bra att du inte vill skjuta upp förbifart Stockholm!
    Viktigare fråga för mig, vilka pengar tänker ni tillföra välfärden? Hur ska vi få mer pengar till vård- och omsorgspersonalen i Vindeln?
    Besvara, tisdag 04 maj 2010 klockan 14:39”

    ”(S)une nu är det så att det är (S)vågerpolitiken i vindeln som är orsaken till de lokala problemen med ekonomin”.

    Vet du Mikael vad Paul Redstig menar med svågerpolitiken i Vindeln? Paul har nämligen raderat ovanstående text (fråga) fem gånger tidigare idag utan att svara.

  2. Mikael Sundling

    Svar till Vet du Mikael vad han menar? (2010-05-06 16:28)
    Lobba inte över saker som inte tillhör min blogg från andras är du snäll! Vad andra bloggägare skriver får de själva stå för.

    Skriv gärna vad du tycker om att vi öppnat upp barnomsorgen för andra aktörer istället.

  3. Kalle

    Ni öppnat upp ja. Det är ju ett centralt beslut som vi i Vindeln tyvärr inte kan sätta oss upp emot. Av vad jag hört så var ni inte så eniga som du vill påstå. Men vad ska S ledamöterna göra i Vindeln då M och kompani i riksdagen tagit beslut på att det ska vara så här!? Vilken säkerhet kommer detta att ge våra barn och den personal som idag är anställda av kommunen tror du? Vad ska du säga åt de dagmammor, barnskötare och förskolelärare som nu eventuellt blir uppsagda?

  4. Mikael Sundling

    Svar till Kalle (2010-05-07 08:03)
    Du får se beslutet när protokollet är justerat. Ingen reserverade sig mot beslutet. Så dina källor är inte speciellt tillförlitliga om det nu är som du säger.

  5. Mikael Sundling

    Svar till Kalle (2010-05-07 08:03)
    Du frågade vad jag skulle säga till de dagmammor, barnskötare och förskolelärare som nu eventuellt blir uppsagda?

    Så här säger jag. Vad gäller barnen så får de lika bra säkerhet som om kommunen drivit det. Det ställs krav på hur de ska ha det i de lokaler de håller till i.

    Visst kan det bli så att vår egen personal sägs upp. De har all möjlighet att starta en egen verksamhet har tanken slagit dig att de kan bli erbjudna jobb hos någon som startat en verksamhet.

    Förändringar gynnar inte alltid alla, men det finns alltid lösningar om man vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.