Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Vindelns hälsocentral

Primärvården i Vindeln är hotad står det i VK! Om nu läkarna flyr den Socialdemokratiska styrda hälsocentralen i Vindeln finns det alternativ.

Här kan ni läsa om ett gott exempel där en företagssam läkare tog tag i problemet själv.

Hoppas det finns någon företagssam läkare som känner att Hälsocentralen i Vindeln känns intressant att driva. De kan ju erbjuda en massa annat än just primärvård om de känner sig sugna på det. Kanske platskirurgi skulle passa i Vindeln!?

/Sunken

Etiketter: , , ,

18 kommentarer

  1. ättestupa

    känns för djävligt att mina sjukdomar skall börja gå med vinst. när dom börjar gå med förlust blir det ättestupan då? hoppas att ni aldrig mer får möjlighet att förstöra det jag och min generation byggt upp, skola, vård mm. det som skulle varit vår trygghet. vart ska vi ta vägen? ni bryr er inte om oss som är svagare. men vi har ialla fall en röst att lägga än så länge.

  2. Mikael Sundling

    Svar till ättestupa (2010-09-07 14:43)
    Det funkar så här (enkelt förklarat)de privata företagen får det Landstinget har räknat att att deras egen vård kostar. Lyckas de privata företagen att göra saker annars och billigare med bibehållen kvalitet så får de pengar över.De kan satsa på viderutveckling eller så dela ut delar av vinsten till aktieägarna. Om de lyckas utföra verksamheter billigare än Landstinget så bör just landstinget ta lärdom av det tycker jag.

    Och du! Glöm inte att det är Socialdemokraterna som styr i vårt landsting så att de inte lyckas ordna så att läkare stannar kvar i Vindeln är deras fel igen annans.

  3. Mikael Sundling

    Svar till ättestupa (2010-09-07 14:43)
    Vi bryr oss visst om de som är utsatta i samhället! Jag blir ledsen och besviken när ni försöker svartmåla oss, som elaka och inhumana människor. Går jag till mig själv så kan du frågar de jag känner, jag tror de flesta tycker jag är en person som bryr mig om andra.

  4. Frågetecknet

    Att föreslå att Vindelns hälsocentral ska bli ett plastikkururgicentrum är ett hån mot de patienter som går på hälsocentralen och som nu känner en oro för vad som ska hända när de förlorar en trygg läkarkontakt. Det visar på din okänslighet. Det är väl den fria etableringsrätten som gör att de flesta privatlådor som etablerats öppnat i storstädernas mer välbärgade områden. Jag tror inte det är så himla luckrativt för aktieägarna att etablera sig i Västerbottens inland. Där får vackert landstinget sköta verksamheten.

  5. Mikael Sundling

    Svar till Frågetecknet (2010-09-07 15:57)
    Men snälla jag menar att de kanske vill satsa på ytterligare verksamheter om de liks startar. Hur kan du anse att det är fel att fler arbetstillfällen skapas?

    Primärvården ska gå först inget annat.

    Ytterligare en kommentar som försöker peka ut mig som inhuman och elaka. Sluta med det är mitt tips! De som känner mig vet bättre.

    Sen så måste jag säga dig några saker till:

    1. Läs artikeln om läkaren som jag länkat till.
    2. Tro är att icke veta. (Ni tror så mycket inom socialdemokratin varför inte utreda frågor istället för att tro?)

  6. Anonym försäkringsläkare

    Privatvården iklär sig absolut INGA garantier att verka i kommunen. I nästa andetag lägger de ner den lokala vården om inte lönsamheten, mängden patienter, infinner sig. Utbilda fler läkare istället!

    Vilket ANSVAR har privat läkarvård gentemot kommuninnevånarna om verksamheten inte genererar vinster. Slår man helt sonika igen vårdcentralen? Endast Landstinget håller måttet!

    Jag VILL betala skatt, och min skatt ska gå till vård och omsorg, och INTE till aktieägare lr skattesänkningar för alla rika svenskar.
    Mikael Sundling, vart har solidariteten tagit vägen de sista fyra åren?

  7. frågetecknet

    De privata plastikkirurgerna får gärna tjäna pengar på att räta ut rynkor, stora näsor och tjocka magar och annat för mig, bara det inte drabbar skattebetalarna och jag är också glad om det skapas jobb! Nu var det hälsocentraler i västerbottens inland som jag tyckte var viktiga. Där vill inte läkarna och aktieägarna etablera sig. Det är problemet!

  8. Frågetecknet

    Jag föreslår att vi inför ett så kallat RYNK-avdrag-50% skatteavdrag på alla plastikoperationer. Hällnäs sanatorium blir en ekonomisk frizon för plastikkirurger. Den så kallade Botoxrabatten, 50% skatterabatt på Botoxinjektioner-skapar flera jobb-en botoxmottagning i varje gathörn. Gåsleveravdrag-fler jobb för gässuppfödare och glöm inte det s k VSVDVID-vi som vägrar dricka vin i dunkavdraget-skatterabatt på alla viner över 150 kr.

  9. Frågetecknet

    Du skrev att jag försökte få dig att se ut som inhuman och elak-jag känner inte dig så det kan jag inte uttala mig om-men jag vet att moderat politik är inhuman och taskig mot människor som är sjuka och arbetslösa. Tvinga cancersjuka ut i jobb osv. Det är moderat politik!

  10. Mikael Sundling

    Svar till Frågetecknet (2010-09-07 20:06)
    Vi tvingar inga sjuka ut i arbete! I en inledningsfas så har det inte fungerat fullt ut, men det kommer att bli bättre. Det viktiga är att de som har arbetsförmåga ska arbeta och de som saknar en sådan ska således vara sjukskriven. De fall som snurrat runt i media är tragiska och så ska det inte få vara, ingen ska hamna mellan stolarna pågrund av byråkrati.

    För att finansiera de kommande ökande utgifterna inom den gemensamma sjukvården och äldreomsorgen är att fler kommer i arbete och betalar skatt det är viktigt.

  11. Mikael Sundling

    Svar till Frågetecknet (2010-09-07 19:25)
    Mitt utspel om platskirurgi var ett exempel på andra verksamheter som kanske en privat vårdaktör skulle kunna hålla på med. Detta skulle leda till att fler arbetstillfällen kommer till kommunen. Och det är de vi behöver för att vända utflyttningstrenden.

    Vi kan inte gå runt och tro att allt löser sig om vi kör på i gamla hjulspår. Nya ideer måste till för att en utvekling av kommunen ska ske. Kom gärna med sådana jag/vi tar emot sådana med öppna sinnen.

  12. Mikael Sundling

    Svar till frågetecknet (2010-09-07 16:31)
    Mig veterligen betalar inte landstingen privata skönhetsoperationer. Men om ett nytt företag exempelvis erbjuder det kan de kanske generera en vinst som kan användas till att vidare utveckla verksamheten bla. Att inga läkare eller privat aktörer vill etablera sig säger du. Om det funkar i Hoting tycker jag de skulle funka i Vindeln också. Måste villigt erkänna att jag inte är så insatt i problemet men att läkarna inte vill arbeta inom landstinget kan inte vara deras problem, de må vara deras arbetsgivares vilja att peka med hela handen som saknas. (Socialdemokraterna styr landstinget)

  13. Mikael Sundling

    Svar till Anonym försäkringsläkare (2010-09-07 16:10)
    Fler läkare behövs, problemet i Vindeln är ett tydligt exempel på det.

    En privat aktör som ska jobba åt kommun eller landsing skriver kontrakt med densamma. De kan inte lägga ner en verksamhet bara för att den går dåligt mitt under en avtalsperiod. Enda sättet är om de går i konkurs!

  14. Frågetecknet

    För att finansiera moderaternas skattesänkningar så måste ni tvinga ut svårt sjuka människor i arbete, trots att de inte klarar av det. Det är inhumant och elakt! I en inledningsfas har har inte fungerat fullt ut-skriver du. Det fungerar aldrig att låta svårt sjuka människor arbeta! Tyvärr. Det blir minus. Med rynkavdrag och rutavdrag så går det inte ihop. Tyvärr Sundling – det är inte bara moderaterna som inhumana – du är inhuman som ens kan tänka tanken att det är inhumant att tvinga obotligt sjuka arbeta eller leva på ingenting!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.