Susanne Helt enkelt

En lantbrukare bland alla hermelinerna

 Det är bara att erkänna. Jag är en tvångsläsare. En som läser nästan  varenda artikel och notis i en tidning. Förutom sporten som någon klok man lagt i en egen tidning i tidningen, så att den är väldigt behändig att bara lyfta ur. Vare sig det är kvälls- eller dagstidning.

 Nättidningarna nagelfars också. Har jag börjat läsa en artikel, känner jag ett inre tvång att läsa vidare. Det är därför jag nu vet vilka de 1 600 inbjudna till Storkyrkan och lördagens prinsessvigsel, är.

Det är en förfärlig massa H.K.H och grevinnor och presidenter. Men befriande nog också en lantbrukare, en förskollärare och en mättekniker. Och de kommer inte att sitta på brudens sida av kyrkan, om jag säger så. Noterar också att på brudgumssidan titulerar sig en kvinna företagare, och inte direktör, som alla de företagande männen på den andra sidan kyrkgången gör.

Drar lite på munnen när jag under mellanrubriken "Övriga" hittar såväl wallenbergare (släkten, inte biffen), som Antonia Axelson Johnson och Christina Stenbeck. Personer som inte är så vana med att vara "övrig", och dessutom de enda i den långa gästlistan som presenteras utan titel.

Hittar under min läsning även en och annan länsbo. Maudan, naturligtvis, men också den ytterst sympatiske professorn Gunnar Öquist, som är ständig sekreterare i Kungliga Vetenskapsakademin. Hans fru Gunvor, är också med. Hon är säkert lika sympatisk, men henne har jag aldrig haft nöjet att intervjua, så jag kan inte bedöma det. En annan ständig sekreterare är Peter Englund, men då i Svenska Akademien. Han är visserligen född i Norrbotten, men jag har jobbat tillsammans med hans kusin Kenneth här i Umeå, så jag tar med honom också. 

Den till synes största gruppen, jag har faktiskt inte räknat, verkar ändå vara ambassadörer och chairge de affairs. Och det förstår ju alla, att bjuder man in en liten ambassadör, då är det bara att bjuda in alla andra. För vem vill väl ligga i diplomatisk halvskugga gentemot Albanien och Makedonien?

Jag har också en annan blogg på min hemsida www.tuttifruttikompetens.se

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.