Susanne Helt enkelt

Tom Cruise i Gammliabacken

 Nu börjar det likna nåt. Ser att Tom Cruise ska spela in en film, eller åtminstone några scener,  i Sverige. Det står tydligen mellan Stockholm och Norrland. Självklart blir det Norrland. Exotiskt, öde, och tyst. 

Visserligen är Norrland ett rätt vitt (!) och lite diffust begrepp, men jag är övertygad om att Tompa (jodå, vi är familjära) kommer att välja Umeå. Läser också att det tydligen ska handla om biljakter, och då blir jag än mer övertygad. Umeå kanske inte riktigt har de höjdskillnader som norra Västerbotten, Norrbotten och Jämtland kan erbjuda, men vi är ju en akademikerstad med många skarpa hjärnor. Vi får lösa problemet, helt enkelt.

Gammliabacken finns här redan, backarna upp till Mariehem-Marieberg, är inte att leka med, och där har vi också berget mitt i staden; Bräntberget. Tom Cruise  i Ferrari med snökedjor, kryssande (!) mellan pulkaåkarna, kan bli en scen cineaster pratar om i 50 år framåt.

Och som sagt, det man inte har, får man konstruera. Ett snabbt sätt att bygga högt, är att strunta i att bränna upp de egenproducerade soporna och de som vi importerar från andra län. Blir ett hööööögt berg på någon månad, bara.

Förutom backar är broar ett populärt inslag i biljaktsscener. Här är vi också rikt rustade. Kolbäcksbron är intill förväxling lik Golden Gate, och Kyrkbron och Tegsbron används då inte bara av löpare för broarna runt, utan också för biljakt i cirkel. Kan bli många varv.

Slutligen behövs en glasfasad att krascha in i. Tyvärr hinner väl inte det nya hotellet på Vasagatan som ser ut att bli en dröm för fönsterputsarfirmor bli klart. Men vi har ju Profile hotels och Plazas entréer att sladda in i.

Trevlig midsommar, förresten. Sju blomster är onödiga i år. Snart har vi Tompa här. In the flesh.

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.