Susanne Helt enkelt

Åh. vi fick en kull barn!

 Se den kvinna som sparkar på däck, eller kollar var elpannan sitter, eller för den delen elmätaren, det första hon gör i ett tilltänkt hus.  What do you know? Jag har bara aldrig sett det. Skriv gärna om ni har.

Däremot mina vänner, blev jag påmind om en sak som män alltid säger till skillnad från kvinnorna, och det var i soprummet. Där var en trevlig man – naturligtvis äldre – alla är äldre än vad jag är, och vi kom av en osökt anledning att tala om sopor.

För jag stod ju där, liten och klen, nåja, och hivade säckar. Barnens saker.

– Javisst sa jag, det vet vi ju alltid hur det är med barnens saker. (Öppning till samtal)

Han nickade medkännande. Och jag frågade: Har du också barn?

– Ja, jag har två kullar!

När såg vi våra barn som att de föddes kullvis?

 

En kommentar

  1. Pär Andersson

    Hej på dej Susanne!
    Brattsbacka järnvägsstation, 1960-tal: En av byns kvinnor sitter på en bänk tillsammans med två av sina sju barn då en äldre bondmora kommer in. Den inkommande kvinnan ser forskande på mamman och frågar: Ä e’hänne nu störste’n borte förstkull’n?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.