TV-kockar och matlagning…

är ett diskussionämne som verkligen kan människor engagerade. Vi diskuterar flitigt olika matprogram i lunch/fikarum och alla har åsikter. Jag gillar t ex Per Morberg, tycker han är en suverän kock och blandningen av gammaldags husmanskost men också "moderna" maträtter men alltid med bra råvaror.

Jag kommer från en riktig matsläkt och tror att jag lärde mig laga mat innan jag kunde gå. Jag älskar att laga mat och gärna till många. Min mamma var också en hejare på matlagning så generna kommer nog därifrån. Min bror är kock till yrket så vi har förvaltat morsarvet bra.

Desto roligare blev det när jag och min bror upptäckte att Per Morberg hade skrivit om Vilhelmina i sin sista kokbok och dessutom nämnde oss….stolta läste vi på sidan  24 om hans besök under en norrlandsturné med Riksteatern hur han besökt Krogen Besk som min bror drev då och ätit den godaste ärtsoppa han någonsin ätit, så god att han gått in i köket och pussat kocken (min bror). På kvällen när han kom till teatern upptäckte han att kockens syster var teaterföreningens representant (alltså jag).

Klart som sjutton att det kändes kul att läsa och stolt blev jag både för att han nämnde Vilhelmina och för att han gav min bror en eloge som kock.

Annars gillar jag Gordon Ramsey också och tycker att det är kul att se hans matprogram. Men när Sverige ska göra nån slags variant på Gordon Ramsey och startar programmet "Elake kocken" tror man inte att det är sant. En mesigare kock får man väl leta efter.

Nej den enda som vore värdig att göra ett sånt program i Sverige är Per Morberg. Jag tycker att han om någon hade varit en värdig svensk "Gordon Ramsey"

Om jag har Per Morbergs kokbok….självklart ….dessutom fick både han och jag motta Riksteaterns stipendium , han för sin roll som Molina i Spindelkvinnans kyss och jag för Årets teaterförening som Vilhelmina blev utsedd till.  

Etiketter: , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.