Att konsekvent leta fel och misstro ger upphov till…

en massa onödigt spilld energi. Jag tänker på sista fullmäktige som väl ingen undgått att läsa om. Maria börjar med att uttrycka sig på ett sätt som tolkas nedlåtande, använder ordet fånigt och insinuerar att KG varit si och så under sin tid som Kommunlaråd och KG svarar med att bl a använda orden "remma upp".
Då börjar hetsjakten….som här får oanade proportioner och blåses upp till jag vet inte vad. Maria bad om ursäkt och KG kunde omöjligen förutse vad som skulle hända.

Jag tror inte att varken Maria eller KG tänkte sig att detta skulle blåsas upp så vansinningt så att det man egentligen borde sätta fokus på ….politiken och fullmäktigebesluten totalt försvinner i en jättekonstig bloggdiskussion som likt Vilhelminabloggen eldas på av en mängd anonyma insändare.

Först antar man en hederskodex som som ska gälla och under samma möte händer detta. Det märkliga är att Maria inte ens reagerade på KG:s ord men däremot så gör en partikollega till Maria det och blåser upp en fjäder till en höna.

Nu är det polisanmälningar och en otrolig mängd spekulationer i omlopp..är det verkligen så här man vill att "omvärlden" ska läsa om Vilhelmina. Det går ju numera inte att någon gör ett uttalande eller svarar på en politisk  fråga förrän allt tolkas eller misstolkas och spekuleras fritt omkring.

Min åsikt är att i politiken ska man slåss med sakargument och med ideologiska redskap. Väljarna ska veta varför de ska rösta på ett parti. Under en mandatperiod skall de som styr visa varför de är bra på att styra och opposistionen ska granska och driva sin politik.. enkelt som matte 1 + 1 = 2

Men med dessa besservwisserfasoner så förstör man mer än man gör nytta. Och att angripa på detta sätt som Marias kollega gjort är bara ytterligare ett bevis på att man tror att genom att skapa rubriker och misskreditera ska man visa att man är bäst….

Nej tack säger jag …Centerpartiet kommer aldrig att få min röst…

Och jag hoppas att man i fortsättningen tänker sig för två gånger innan man talar eller agerar och minns den hederskodex som alla gemensamt ställt sig bakom. För jag accepterar att Maria bad om ursäkt, likaväl som jag inte tror att KG menade något illa med sitt ordval. Det som skrämmer mig är att andra tar på sig rollen som tolkare och allt går överstyr.

Politik ska vara roligt och stimulerande och intressant att jobba med. När det blir så här så undrar jag vilka vi tror vill ställa upp och kandidera till de politiska posterna om du måste väga vartenda ord på guldvåg …..ett effektivt sätt att död på intresset och ingen kommer att vilja engagera sig politiskt,

Läs gärna Leif Ahlmars blogg också där han skriver en bra tolkning till hur han upplevde mötet som kommunfullmäktiges ordförande.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. nygift?

  Rent löjligt och vantolka ”remma upp” på det sättet du gör.
  Övertydlig att du tar ställning för och mjuka alla angrepp. Gör dig själv en tjänst och ignorera Karl Gustavs tröttsamma påhopp. Även om det var ett dåligt skämt så fattade alla vad han menade. Eller handlade om att knyta upp skorna ”på en vanlig människa”? Just det, det var en spännande liknelse. Egentligen borde jag knyta upp skorna på dig, men jag gör det inte för du är inte en vanlig människa. Suzzie, lägg ner istället. Ditt försvar blir bara pinsamt. Låt KG gå ut genom nödutgången men ställ dig inte framför dörren är du snäll.

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Det jag menar är att det pågått en cirkus i tre år nu och om det är så politiken ska drivas i Vilhelmina att alla märker ord i varje fullmäktige så vet inte jag vilken politik som bedrivs…men inte gynnar den oss kommunbor när vi görs till åtlöje i hela Sverige.

 3. Lisbet Olofsson

  Jag saknar när politiker pratar om vad de kan göra, hur de kan göra det och vad som är bra med det.

  Jag ogillar när man talar om hur dåliga andra är, hur dåligt deras beslut blir och varför man inte ska fundera på deras förslag.

  VARFÖR PRATA OM ANDRA NR MAN VILL HA RÖSTERNA SJÄLV.

 4. Christine Svensson

  Jag håller med dig Susanne om vad du skriver.Men visst har det varit cirkus i många år på mötena? Och den som ska vara den mest erfarne ( läs KG) säger saker som må vara skämt eller inte. Klart det blir storm…

 5. ivar

  Det här är den vettigaste bloggen från Vilhelmina som jag har läst idag. När man ser och hör hur politiken drivs i Vilhelmina så tänker man på den amerikanska tv-serien Spin City och dess borgmästare och hans personalstab. Hans tal innehåller många gånger samma fadäser som talen hos de ledande politikerna i Vilhelmina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.