Ett gott skratt fick jag när jag läste…

Aftonbladet ikväll och detsamma fick nog polisen i Eslöv när en kille klev in och ville anmäla att han köpt dåligt hasch. Inför de häpna poliserna berättade han att han missbrukat hasch i tio år och den sista leveransen varit dålig så han kände sig lurad.

Han visade också poliserna en bit som han hade kvar och tyckte att de skulle analysera den. Killen påstod att han efter några bloss började få hallucinationer och trodde att haschet var utblandat med LSD.

Han sa att Tv:n hade börjat prata med honom, hans flickvän blev en delfin och det tog två dagar ínnan han blev normal . Enligt polisen kan det räknas som grov misshandel säger dom om haschet spetsats med LSD.

Jag blir fundersam. Det stod ingenting om att han sjäv åker dit för innehav eller det kanske är lagligt med innehav av hasch idag. Själv tycker jag att det är ett problem med alla droger som börjar cirkulera i samhället. Alla konstiga GHB och allt vad dom heter. Det blir värre och värre när de är lukt och smakfria och kan prepareras i både drinkar och annat.

Effekterna är också farliga när tjejer blir medvetslösa och blir utnyttjade, sen när de vaknar upp kommer de inte ihåg någonting. Ett annat stort problem är att det är så lätt att få tag i droger på internet. Det värsta är att ungdomarn inte ser så långt att de blir medvetna om de faror som finns med drogerna.

När jag ser mina barnbarn och vet att om ett 10-15 tal år så är det dom som kommer att vara ute i svängen och roa sig. Då hoppas jag att vi lyckats med att få dem att förstå att de måste vara försiktiga för när drogerna vinner över människan är det svårt att ta sig ur och det är lika svårt för den som ska leva med eller i närheten av en som missbrukar.

Våld och misshandel följer alltid i spåren av missbruk av droger och ingen vill väl som vissa politiker driver på vill legalisera hasch och marijuana. Jag säger tvärtom , vi borde stävja även rökning och försöka få barn och ungdomar att förstå att det är en av de starkaste drogerna vi har och det är svårt att sluta…det tog mig 35 år att klara av det.

Men idag njuter jag av att återigen känna dofter av mat eller lukten av daggvått gräs en sommardag och jag hoppas att fler tar chansen att få hjälp med att sluta….

Mitt sätt blev att bli mormor…jag slutade röka den dan jag fått vara med om hennes födelse…för inte kunde jag gå ut och röka och komma tillbaka in och hålla ett litet knyte i famnen och lukta rök.

Min motivation blev stark den dan….jag vill leva tills barnbarnen vuxit upp och därför gick det lätt att kasta cigarettpaketet i soporna och jag har inte känt ens ett sug efter nikotin sen den dan…

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.