Innerligt trött på denna kyla….

Idag visar temperaturen på -24 grader igen…jag är innerligt trött på denna kyla. Jag vet att det är något bisarrt och konstigt när vi har så långa rejäla köldperioder som den är vintern. Men det är inte bara det. För varje vinter och för varje år jag blir äldre avskyr jag vinter och kyla mer och mer.

Det kan ha med ålder att göra. Det känns i alla fall som om man tål kylan sämre. Kroppen känns som en gammal bil som stått utan motorvärmare när man ska gå till jobbet på mornarna.

När julen passerat så börjar man räkna ner dagarna till semestern. Idag är det 122 dagar kvar till min. Då blir det garanterat sol och värme i minst¨två veckor. Jag tänker inte chansa på en svensk sommar utan jag och bästa väninnan åker ner till Arlanda och tar en sista minuten någonstans ut i Europa.

Vi brukar alltid ha tur och hamna i små grekiska byar med ett trevligt litet hotell, en poo och en liten lägenhet mer behöver vi inte. Vi hyr en vespa och åker runt och tittar på sevärdheter, vi badar och äter gott och njuter av livet, solen och värmen.

Det fantastiska är att efter en sån resa i början av sommaren så upplever man inte att den svenska sommare är dålig. Det verkar som att när kroppen får sin dos av sol och värme så lagras den i kroppen och välbefinnandet finns kvar under en lång tid.

Men nu går vi mot rätt håll och snart är det mars månad och då måste det vända. Den norska vädersiten yr.no visar på sin tiodagars prognos att vi får stå ut med kylan ett par dar till men sen börjar den stiga och redan efter nästa helg är vi uppe i -3 grader och sol och då har vi nog tinat fram och får uppleva att det är skönt att vara ute och röra på sig…

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.