Att vara eller inte vara det är frågan….

Den senaste tidens politiska utspel är bara ett i raden på en mängd otrevliga utspel och hetsjakt som pågått i Vilhelmina under de senaste åren. En mängd både anonyma och inte anonyma bloggare har fyllt sin fritid med att skapa otrevliga inlägg och triggat igång debatter som alla slutat olyckligt.

När några försöker föra en debatt så slås den effektivt sönder genom otrevliga insinuationer eller smutskastning. Jag hade en lust att engagera mig politiskt igen, nu när barnen flyttat hemifrån så tyckte jag att jag fick tid över för att engagera mig.

Men jag har insett att den politiska arenan i Vilhelmina numera består i att hacka sönder alla försök till att föra en saklig debatt och slåss med politiska instrument. Istället blir det smutskastning och direkt otrevligt att delta.

Jag trodde att vuxna människor skulle kunna debattera med sina politiska åsikter och slåss med politiska argument. Att diskutera politiska frågor utifrån de ideologier man står för. Men varje försök till en sån debatt blir slås obönhörligen sönder med medvetna misstroenden och missförståelse och tro inte att du får svar på frågor du ställer.

Resultatet blir i mina ögon och detta är min högst personliga åsikt att när vi skulle kunna föra en bra debatt och sträva mot samma mål nämligen att se till Vilhelminas framtid och hur vi som liten inlandskommun med minskad befolkning ska överleva i framtiden så slås varje försök ner och dissekeras till oigenkännlighet så skapas istället ett otrevligt debattklimat där ingen snart vågar eller ids gå in i debatten.

Trist för nu behövs verkligen alla positiva signaler för att vi ska gå framåt med vår kommun, då behövs alla idéer om hur vi ska föra kommunen framåt. Vi behöver ta våra gemensamma krafter och dra åt samma håll.

Men eftersom det verkar vara mer intressant att omöjliggöra debatten och misstolka alla försök till diskussioner så känner åtminstone jag att jag nog värderar min fritid mer och förmodligen väljer att göra något annat av den.

Men jag lyckönskar de politiker i Vilhelmina som vågar stå kvar på arenan trots alla försök att omintetgöra det politiska arbete de gör. Och för min del hoppas jag naturligtvis på ett maktskifte till hösten och kommer att ge min röst på den ideologi jag värnar om…

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. Monica Ernstsson

  Du skrev precis rätt. Det är nog många som vill men inte törs eller orkar p g a det onödiga kringtjafset. Bra Suzzie

 2. ivar

  Jag håller med dig om den nya politken.Den går ut på att märka ord hos motståndaren och inte att göra så mycket konstruktivt. Men det beror väl på den kampanj som Timbro startade på mitten av åttiotalet som gick ut på att sko sig själv och skita i andra.

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till ivar (2010-03-01 08:43)
  Det tragiska är att de flesta ser de kronor de får mer i plånboken men inte ser att välfärden succesivt avskaffas. Vi kommer nog alla att drabbas förr eller senare av sjukdom, arbetslöshet och så småningom ålderdom. Då är det försent att reagera när allt är privatiserat. Jag kommer aldrig att ställa upp på en politik som så tydligt skapar ett A och ett B lag med oss männsikor..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.