Dagens fattiglappar är ensamstående mammor…

Riksdagens utredningstjänst har tagit fram siffror som visar att var fjärde ensamstående mamma lever på en inkomst som understiger 60 % av medianinkomsten vilket är måttet på relativ fattigdom.

Idag 2010 i Sverige …….

Swedbank kom nyligen med en undersökning som visade att ensamstående föräldrar är de senaste 15 årens förlorare.

Man har också tittat på vilka typer av kommuner där andelen fattiga förändrats och två typer utmärker sig. Dels kommuner där mer än 40 % av befolkningen är anställda inom industri och den andra i kommuner där det bor färre än 12500 innevånare.

I dessa kommuner är drygt var tredje ensamstående med barn fattig. 2003 var inte ens var tionde fattig i dessa kommuner.

Undehållsstöd, bostadsbidrag coh barnbidrag ligger stilla  utan en del till fattigdomen är regeringens skattepolitik som gynnar två föräldrar som förvärvsarbetar men inte en ensamstående förälder som kanske tvingas tacka nej till arbete på obekväm arbetstid för att det inte finns barnomsorg kvällar och helger.

Att leva i fattigdom med barn idag 2010 borde inte ens någon behöva få göra. Men i takt med regeringens poltik slås allt fler människor ut i fattigdom inte bara ensamstående föräldrar utan även sjuka, arbetslösa, ungdomar, handikappad mfl som inte får jobb idag utan tvingas leva på socialbidrag.

Samtidigt så gynnas höginkomsttagarna mer än någonsin i svensk skattepolitik, Så den gamla tesen "Bättre frisk och rik än sjuk och fattig" eller "Det är lättare att vara sjuk om man är rik" ter sig alltmer riktig.

Summan av kardemumman är ju också att hela alliansens jobbpolitik har misslyckats kapitalt allt visar sig ju med att vi har högre arbetslöshet och större utslagning i samhället än vad vi nånsin haft förut…..

Och det kan inte kallas ännat än att kastas ut i det berömda utanförskapet……

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Anonym

    Vilken tur att ni sossar finns då! ni kan ju alltid ta och fixa nå fina bidrag så att alla får det fantastiskt!! Höj skatten för alla så blir vi lyckliga! (IRONI)

  2. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Anonym (2010-04-11 20:27)
    Men fakta visar att försämringen har blivit enorm under de sista fyra åren och det kan inte sossarna belastas för. Från 1 av 10 till 1 av 3 är vad som hänt och det finns ingenstans något som säger att det kommer att bli bättre med alliansens politik. Sossarna värnar i alla fall om de grundläggande delarna i samhället att vi ska dela bördorna på ett demokratiskt sätt där ligger skillnaden mellan blockens politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.