Uppremmad sossekärring på Vilhelminabloggen…

Det är trist när bloggar används fel. Istället för att se det som ett fantastiskt forum för att kunna delge sina läsare det man vill förmedla så tycks en del uppfatta bloggandet som ett sätt att vara verbalt otrevlig mot andra.

Vilhelminabloggen började som en bloggportal för alla som hade någon anknytning till Vilhelmina, ett forum att utbyta tankar och åsikter. Det började bra och från början var det både roliga och intresanta bloggar och diskussioner. 

Sedan drygt två år sedan vände det, numera är bloggen inte lika trevlig. Många har slutat blogga där av en enda anledning. Ett fåtal vuxna människor beter sig illa och trakasserar bloggare,  man vrider och vänder  varje ord som skrivs till något negativt. Skriver spydigheter och misstroende om olika bloggare. Det har blivit så otrevligt att det börjar närma sig grunder för polisanmälan.

Det har gått så långt att du numera måste vara inloggad i ett försök att stävja beteendet hos vissa bloggare men ingenting hjälper.

Den fråga som jag ställer mig är om dessa människor är lika otrevliga i det reella livet eller om de tror att eftersom en blogg är relativt anonym ändå så går det att skriva vad som helst.

Det är trist eftersom en blogg kan vara ett fantastiskt forum för olika åsikter och diskussioner, men smutskastningar och personliga påhopp hör inte hemma där tycker jag.

Om alla använde bloggandet som ett verktyg för att föra fram sina tankar och idéer så skulle det bli intressant med olika former av diskussioner men när det inte spelar någon roll vad du skriver så blir du trakasserad då inser man att det är något annat som ligger bakom.

Nåja jag väljer att avstå från Vilhelminabloggen, det har förmodligen överlevt sig själv men fler borde negligera de otrevliga bloggkommentarerna som görs så kanske det dör ut av sig själv….för utan ved blir det ingen brasa….

men bara så att ni vet så blev jag idag kallad för "uppremmad sossekärring" om jag ska ta det som en komplimang eller inte vet jag inte men efter det kom beslutet att sluta blogga på Vilhelminabloggen i alla fall. Det känns inte som nån större vits att slösa på energi på de som inte har större ordförråd än så….

Men nog borde de ansvariga införa en striktare bloggetikett för den bloggen….

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.