Rökt men inte inrökt längre…

Tack för att det kom barnbarn i mitt liv….det innebar också att jag lyckades bli rökfri. Nu har det snart gått fyra år sedan jag rökte min sista cigarett och jag har inte varit rökfri en enda stund sedan dess..

Men så många gånger jag försökte sluta och det gick inte, jag provade allt, både nikotinplåster, nikotintugummin, nikotintabletter och till och med nån plastcigarett med nikotin i men ingenting hjälpte.

Min mamma dog i KOL men inte sjutton slutade jag röka för det, trots att hon på slutet både fick syrgas och knappt kunde gå en meter utan att få andnöd. Människan är en märklig figur när det gäller droger och nikotin är den värsta av alla.

Så lätt att börja och så svårt att sluta. Det konstiga är att som rökare finns det alltid pengar till cigaretter men när nikotinpreparater för att sluta skulle inköpas blev det dyrt för då skulle alla pengar ut på en gång.

Jag lyckade i alla fall få äckliga biverkningar av alla nikotinpreparat, plåstren tålde jag inte utan fick stora såriga rosor av dem, tugummina gav hicka och sura uppstötningar osv…inte blev det lättar att sluta för det. Rökavänjningsgrupper var inte heller nåt som hade kommit igång.

Men så sitter jag där på BB i Lycksele den 28 september 2006 och ser mitt första barnbarn födas. Efter förlossningen som tog ett antal timmar så var jag så röksugen så jag trodde jag skulle gå åt av abstinensbesvär. Så jag smög ut och ner på parkeringen där det finns en rökplats…tog fram en cigarett, tände tändare och skulle precis dra in det första blosset när någon inom mig sa STOPP….

Här hade jag varit med om den mest fantastiska upplevelse man kan vara med om, däruppe på förlossningen låg min dotter och mitt första barnbarn, skulle jag då röka och sen komma dit och stinka över mittt barnbarn…..:NEJ

Sen kom nästa tanke…skulle jag röka och kanske sluta som min mamma och inte få uppleva mina barnbarn växa upp….ALLDRIG

Jag öppnade soptunnan…kastade cigaretterna och har sedan den dagen inte rökt ett bloss eller varit röksugen.

Dom säger att man måste vara motiverad och det stämmer nog …när den kommer då går det lätt…och man funderar varför man överhuvudtaget ens började men på den tiden var det tufft och lätt men sluta blev desto svårare tills jag blev mormor….

och en sak till….idag har jag sparat 60 000 kronor på att sluta röka …

att det mesta gått till barn och barnbarn gör det bara roligare att veta..

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.