Trist med människor som går bakom ryggen…

Jag blev idag uppringd av vår ordförande som berättade att en man ringt till vår huvudorganisation och ifrågasatt att vi står med som lokal förening med vår logotype i ortens första maj firande..

I ett tidigare blogginlägg har jag blivit anklagad för att inte lyfta telefon och med ett samtal få rätt information. Då undrar jag varför i fridens namn denne person ringer till Stockholm och inte till mig som sitter på kansliet i Folkets hus och direkt kunna besvara hans fråga.

Vi är en politiskt oberoende förening som arbetar för att sprida kulturen i kommunens alla delar. Vi arbetar med alla typer av organisationer, politiska, religiösa, studieförbund, idrottsföreningar, byaföreningar och andra föreningar eller organisationer , fritidsgård, Folkets hus, hotell , restauranger och företag.

Vårt enda syfte är att kunna generera så mycket kultur som möjligt.  Under de 23 år jag varit anställd så har vi samarbetat med alla som sökt det med oss.

Om denne man istället för att ringa Riksteatern i Hallunda som är vår huvudorganisation men som inte styr vår lokala verksamhet eller med vem vi arbetar så hade han kunnat få svar av mig direkt. Det jag då undrar är ….vad var uppsåtet med detta detta…att misskreditera oss som organisation?

Då har det gått dåligt eftersom just Riksteatern Vilhelmina blivit ett föredöme för resten av Sveriges teaterföreningar med vårt sätt att arbeta med alla över alla gränser för att sprida kulturen.

Så jag rekommenderar alla som har synpunkter på vår verksamhet att ringa till vårt kasli på en gång och få svar istället för att gå bakom ryggen på ett fult sätt.

Och att vår logga är med i annonsen …självklart på vilket sätt ska vi annars visa att vi är med om ett arrangemang? Det är vårt signum likaväl som vi på vår hemsida alltid skriver in på alla arrangemang vilka som är våra samarrangörer och vi lägger också in alla de företag som stöttat oss under åren…

Så nästa gång ring till kansliet och här kommer telefonnumret 0940-14145

Ett sista förtydligande …vi har inte gått in med några pengar i arrangemangen utan endast bokningar och praktiskt/administrativt arbete..

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Lärar´n

  Tycker inte det är konstigt att han reagerar såsom du skriver eftersom du är helsosse, klart man funderar när teatersymbolen står i sossarnas annons när det gäller 1 maj.Tvivlar starkt att ni skulle haft någon medverkan om det istället varit moderaterna som annonserat…Nu har du skrivit varför ni är med, men ??? kvarstår eftersom du är så tydlig var din politiska status är…

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Lärar´n (2010-04-30 14:15)
  Vi har haft föreställningar där både moderaterna, centern, folkpartiet och vänstern samarbetat och då har deras loggo synts tydkligt i våra annonser. Vi har också samarbetat kring första maj arrangemang i flera år varför har ingen reagerat då eller när vi arbetat med andra organisationer. Jag har aldrig någonsin dolt att jag är socialdemokrat och jag har aldrig låtit det avgöra vilka som vi samarbetar med. Jag ser inget hinder för att samarbete med oasett vem. För mig är det viktigaste att sprida kulturen och ingenting annat. Så det var et fult påhopp tycker jag..

 3. Rätt eller fel

  När Studiefrämjandet annonserade tillsammans med Vojmåns svarade Agneta Mattsson att det var helt ok med samma motivering som Suzanne Lindberg har svarat!
  Ingen sammankopplade då Mattssons politiska hemvist i KD med den annonsen. Nej, bedriv politisk verksamhet på ett hederligt sätt! Lågvattenmärke från Streling.

 4. Fy 17!!!

  Motbjudande inställning om du menar det:
  ”Vi sätter inga aspekter på vilken förening eller organisation så länge det är organisationer som har främlingsfientlighet eller rasism eller dyligt på sin agenda.”

 5. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Fy 17!!! (2010-05-03 06:57)
  Jag ber om ursäkt om jag är otydlig jag menar naturligtvis att vi inte skulle samarbeta med en förening som ex har främlingtfientliga åsikter eller gjort rasistiska uttalanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.