Upp och nervända världen..

20 grader varmt , sommarregn och maj månad.. och snön försvinner i en rasande fart. Det är bara att hoppas på att vårfloden inte ställer till problem. Men jag hoppas att vi får en fin sommar, det behöver nog alla efter den kalla vinter som vi upplevt…

Idag blev jag beklämd när jag läser Vilhelminabloggen och i ett bloggsvar får åtminstone jag den uppfattningen den som skriver menar att alla som röstar rött är kriminella. Att vi på något sätt ska buntas ihop till en hop värstingar som förstör denna planet totalt och att det är vårt fel att alla problem på jorden finns….lite väl magstarkt tycker jag, inte speciellt nyanserat heller. Men det är också därför jag inte längre deltar i debatten där.

Nu är min uppfattning att ingen får fri från skuld. Den politik som bedrivits under detta århundrade har också byggt upp ett stabilt samhälle i generationer. Men allting kan göras bättre. Frågan är bara av vem?

Vem har lösningen på alla samhällsproblem, vem kan säga att "vi ska bygga upp det perfekta samhället" för vem ?, av vem?.

Jag tror inte att någon har lösningen på alla samhällets problem. Varken S+V+Mp eller Alliansen. Men en sakt vet jag och det är att man kan inte kasta ut människor utan skyddsnät som alliansen gjort. Och samtidigt kan jag hålla med om att det gamla tidernas bidragssystem hade sina brister. Men om någon trodde att det är mindre bidrag idag så är det inte så. Det finns precis lika mycket bidrag idag ..skillnaden är bara till vem de betalas ut…

Men nånting som alla misslyckas med det är att skapa en rehabiliteringskedja som håller och att skapa arbeten till de som kastas ut , Det har inte nån regering lyckats med ännu. Men jag hoppas att nästa regering ska kunna ta itu med de problemen,

Men det kalla Sverige som har skapats idag tror jag inte på. Att inte solidariskt ställa upp är en polititk som jag inte ställer mig bakom.

Nej jag håller med om att vi måste skapa jobb och det måste göras snabbt. Vi måste också förenkla för småföretagare så att de törs anställa. Men jag vill också att det ska finnas en facklig trygghet bakom anställnignarna. Om småföretagarna ska ha bidrag för att anställa ska de anställda också ge avtalsenliga löner och de rättigheter som man har rätt till..

Men om det skapas några fler jobb med den politik som bedrivs nu tvivlar jag på. Jag har på nära håll sett hur arbetsförmedlingen arbetar och det är nog samma visa nu som då med att skapa pinnar i statistiken genom åtgärder som inte leder till jobb..

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. ullstrumpa

  Vilka är det som förföljt kritiska personer sedan 2007? Somliga sossars trakasserier är helt normalt och OK tydligen. Glömde en sak, nu skrev jag om allt och misstolkade max. Sorry, du har helt rätt. Alla ledande sossar i villis är bäst i klassen. Föredömen längs med hela överledningshålet. Lite skit ska alla tåla eller hur? Vilhelminas gyttjebrottning fortsätter stinka. Ska inte alla gå ur kyrkan en gång till i protest mot kyrkoherden? Patetiskt som en del fjortissossar gick på.

 2. trött

  ”Idag blev jag beklämd när jag läser Vilhelminabloggen och i ett bloggsvar får åtminstone jag den uppfattningen den som skriver menar att alla som röstar rött är kriminella.”
  Alla som röstar rött är kriminella!? Överdrift, omskrivning eller lögn? Hur ska dom som läser VK bilda sig en uppfattning? Nämn en referens annars baktalar du hela vilhelminabloggen. Sen får du nog räkna med att folk kommer blogga om DIG och vad du skriver på VK-bloggen.
  ”Men det är också därför jag inte längre deltar i debatten där.”
  Dagens sanning nr2. Du var väl nära och slängas ut pga dina påhopp på bloggare.

 3. nyc

  Ni som läser sossebloggare från V-mina fatta en grej! Sossarna i V-mina är rätt borta. Dom flesta typ Sussie, argumenterar för vänsterpartiets politik men fattar det inte. Sen har vi eliten, dom som lever på röster av dom som inte fattar politik ett dugg.. Elitsossar och traditionsossar som tydligen inte ens läst sitt eget partiprogram :-S

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Det är fritt för alla och envar att läsa både vilhelminabloggen och vk-bloggen. Och den pajkastning som sker finns på alla sidor, och görs av företrädare för de flesta partierna, sen finns det ett antal som är värre än andra….och jag har en känsla av att om jag så skrev om blommor så skulle någon rikta kritik mot detta också..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.