Hur ska detta sluta….

Läser i dagens DN om en man som var för sjuk för att anmäla sig till arbetsförmedlingen och nekades sjukpenning….

Ur DN:

 En 34-årig man från Norrköping hade precis avslutat en anställning. Under natten blev han akut sjuk och vårdades med dränage i lungan på sjukhus. Men mannen hann inte anmäla sig som arbetslös och därför nekades han sjukpenning.

När fallet prövades i länsrätten fick mannen rätt till sjukersättning. Men Försäkringskassan överklagade och nu har kammarrätten valt att upphäva länsrättens dom.

Hur ska detta sluta det känns som om allt är in absurdum nu från den ena ytterligheten till den andra….

Finns det inte kvar någon som helst empati i samhället längre. Klimatet blir bara hårdare och hårdare och de som drabbas är nästan alltid de svaga och sjuka. Denna häxjakt på sjuka som kom till stånd pga av massmedias snevridna och uppsjåsade artiklar om "fusket" som resulterade i dagens hårdnackade regler….

Sverige har blivit ett okänsligt opersonlig land där pengarna styr vem som ska må bra och vem som ska slås ut…det kanske inte var helt bra förr men det är definitivt inte bra idag någonstans måste det finnas ett mellanläge där man inte slår benen under människor…

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Astrid

  Fråga dig själv varför f-kassan överklagade. Kassan hade inte behövt göra det. Ring och kolla med handläggarna som gjorde det och fråga dem varför.

 2. Daniel

  Du älskar varje fel och snyfthistoria som finns. Du glömmer väl medvetet bort alla som det går bra för eller vad? Stackars gnällsossar som kommer att förlora valet i höst!

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Daniel (2010-05-20 15:32)
  så eftersom du också medger att det är fel så antar jag att vi har samma åsikt. Så mycket roligt finns det väl inte att skriva om idag men det blir säkert roligare i framtiden…

 4. Astrid

  Din inställning till handläggare som mekaniska paragrafryttare utan känslor är verkligen bedrövlig.
  Så f-kassan var tvungen att göra det här? Du far med osanning Sussie. Hur kan du veta allt om ett enskilt fall? Ring handläggaren eller en chef och ta reda på fakta.

 5. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Astrid (2010-05-21 01:30)
  Men snälla nån jag har väl inte sagt något negativt om handläggarens agerande. Klart och tydligt är numera att myndigheter provar alla fall mot de lagar och regler som finns och då händer fall som detta. Jag menar att det i så fall är lagen som ska ses över så att man tar hänsyn till fall som hamnar mellan stolarna. Misstolka mig inte till överdrift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.