Nu är mässhelgen slut..för i år

och en ny arbetsvecka tar sin början i morgon. I lördags lyssnade jag till ett både roligt och intressant föredrag av Vilhelminafödda Cecilia Hed Malmström som berättade om sin karriär som polarguide. På kvällen blev det mässmiddag på Hotell Wilhelmina men vi gick hem redan vid evatiden. Idag har jag gjort ett pass i SAP:s monter.

Jag hade även tid att gå runt mässan och gick bla runt de politiska partiernas montrar och pratade lite. Det jag förvånas är att egentligen så är vi alla överens om de stora frågorna, att vi alla borde se till Vilhelminas bästa och driva kommunen framåt, vi behöver fler arbetstillfällen, vi behöver en offentligt likaväl som en privat sektor.

Alla är överens om detta. Skillnaden är naturligtvis vägen dit för att nå målet där kommer de ideologiska stötestenarna in. Istället för att vi försöker kompromissa så att vi får en stark kommun så blir det många låsningar istället för lösningar.

Jag är inte säker på att det gagnar något parti i längden utan att alla blir förlorare. 

Men nu är det söndag kväll och imorgon arbetsdag då ska jag fortsätta planeringe för en intressant kulturhöst. Nästa helg blir det Stockholm och branschmässa om dans och Danscentrums kongress och det ser jag framemot..och har jag riktigt stor tur har sommaren kommit och vi kan njuta av middag på uteservering utan att frysa häcken av oss….

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.