Imorgon ska jag använda hushållsnära tjänster…

då har jag beställt fönsterputsning, jag inser att med otränade muskellösa handled som haft gips i en månad så är dammsugning och fönsterputsning två saker jag intte klarar av riktigt ännu.

Dammsugningen har min son varit här och hjälpt mig med ikväl och bonusbarnbarnet har burit ut alla mattor och hängt ut dem för vädring på balkongen. Men fönsterputsningen har jag lejt bort.

Jag begärde en offert av ett lokalt städföretag och fick veta att det skulle kosta 600 kr för min trerumslägenhet, det tyckte jag var ett bra pris eftersom jag avskyr att putsa fönster, jag får dem aldrig riktigt rena hur mycket jag än putsar så jag värderade att någon annan gjorde jobbet och kom fram till att det var ett mycket bra pris.

Döm om min förvåning när dom i nästa andetag talar om att jag dessutom skulle få "rutavdrag" och att dom skötte om det och skickade in till skatteverket så mitt pris blev 300 kr….jag blev lite full i skratt för jag skulle aldrig själv putsa mina fönster för 300 kr.

Jag tycker att det är för jäkligt att mina skattepengar går till den här typen av tjänster. Den som har råd att köpa tjänsten har råd att betala den även utan rutavdrag det är jag fullständigt övertygad om.

I SCB:s statistik ser man att av de hushåll som tjänar mest med en årsinkomst på över 700 000 har 9.9 % nyttjat Rutavdraget men bara 1,8 % av hushåll med en årsinkomst på 300 000 kr. Medelårsinkomsten för de som nyttjade bidraget mest ligger på drygt 950 00 kronor. En summa som jag tror att de flesta av oss vanliga arbetare knappt kan tänka sig att nån har.

Men jag har också förstått att det inte kommer att bli någon stor valfråga och då antar jag att det finns viktigare saker att slåss politisk om än dammråttorna hos de rikaste..

och jag tar tacksamt emot hjälp med min fönsterputsning med eller utan rutavdrag..

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till bosse (2010-06-02 21:12)
    Jag hycklar inte, det finns och då använder jag det naturligtvis. Jag säger bara att jag inte tycker att det är en bra reform. Den infördes under stor bravur att den skulle gynna alla men det visar sig ändå att de som har råd att använda den är högsinkomsttagare och då anser jag att den inte fyllt sitt syfte och att skattefinansiera den är fel. Folk med höga inkomster kan betala vitt och betala vad det kostar. Skillnaden mot förr är att de som utför jobben får vita jobb istället för svarta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.