Första semesterdagen…..

och jag har fortfarande inte kommit ur nattskjortan. Idag flyger vi till Arlanda och imorgon vidare till Tunisien, ett land som jag aldrig besökt tidigare. Så de sista kvällarna har jag tillbringat framför datorn för att läsa in mig på landet, dess kultur och historia.

Som turist tycker jag att man ska komma till ett land och veta något om det land man besöker, det är viktigt att veta om seder och bruk så att man inte blir betraktad som oförskämd eller nonchalant för att man inte tagit reda på hur man ska bete sig.

Det är ett spännande land och det finns mycket att se i omgivningen runt vårt resmål så vi ser verkligen fram emot vår resa.

När jag kommer hem blir det en vecka eller två med jobb igen. Det är kulturvecka och hembygdsdagar och då jobbar jag, vi har en del arrangemang där  vi behövs. Sen blir det semester igen och då ska jag bara ta det lugnt och vara med barnbarnen.

Urkult ska vi nog åka till i alla fall, jag gillar den festivalen. Många bra artister och ett härligt festivalområde. Jag har aldrigt hittills blivit besviken när vi åkt dit.

Nu är det  bara att hoppas att sommaren kommer till Sverige medan vi är borta och att vi får en varm skön sommar, jag tror att vi behöver det speciellt efter den hemska vinter och kalla vår som vi haft.

Men först ska jag njuta av sommar och sol i Tunisien två veckor…..

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Kristina Norman

    ha en fin semester… jag är grön av avund, ba’ så du vet ;o)))

    På måndag börjar vi semestern men vi får ägna oss åt att flytta … inte lika kul som att åka till solen… men det blir bra sen…
    kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.