Hemma från ett fantatstiskt Tunisien

där vi definitivt lämnade kvar en bit av vårt hjärta.Trötta men nöjda sitter vi nu på Arlanda där vi tillbringar dagen i väntan på flyget hem till Vilhelmina. Vi blev naturligtvis nästan fem timmar försenade med hemresan och landade i morse, då kändes det inte som nån större vits att boka ett hotellrum.

Vilken otroligt semester vi haft i ett fantastiskt land. Vi har besökt kulturplatser som Kartago och konstnärsbyn Sidi bon said, huvudstaden Tunis, gjort en tripp till Sahara där vi ridit på kameler och besökt Kairouan som har en av Tunisiens största moskeer.

Besökt medinan i  både Tunis och Hammamet men också en lokal marknad på vår väg till Sahara, Vi har sett platser där en del av Star Wars filmerna spelandes in och stenöknen där "Den engelske patienten" spelades in.Saltöknen var också en stor upplevelse och den oas där vi bodde en natt.

Vi har besökt Hamman, det turkiska badet och vi har unnat oss såväl olika massager som pedikyr och manikyr…njutningen är total..

Vi har blivit bjudna på middag hemma hos en tunisisk familj och vi har adopterat en kattunge. En mycket händelserik semster men vi har även kopplat av och njutit av sol och värme.

Men nu är det skönt att komma hem och träffa barn och barnbarn och min hund som jag saknat mycket.

Mer rapport om semestern kommer….just nu går hjärnan på halvfart..men jag kommer igen…

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Monica Ernstsson

    Men guuuuuuuud va brun och fin du måste vara. Hoppas att du köpt med dig Harissa du som gillar starka kryddor. Då jag var dit höll jag på att äta ihjäl mig med dadlar, dom var förföriskt goda. Själv har jag fått 77 knottbett och 15 myggbett. Välkommen gröna granna sköna sanna sommar.

  2. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Monica Ernstsson (2010-07-05 09:47)
    Självklart har jag köpt harissa i massor och andra kryddor också, honungsdadlar inköpta i närheten av Sahara blev det också och dom smakar gudomligt men är grymt förrädiska eftersom 10 st motsvarar dagsbehovet av kalorier så dom ska räcker nog länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.