Internet på gott och ont….

Jag tillhör den sortens människa som försöker se det goda hos varje människa men ibland är det svårt. När diskussionerna går som svallvågor på Vilhelminabloggen och det skrivs kränkande och nesättande omdömen om varandra i bloggarna då finner jag det olustigt.

Det är också skrämmande lätt att halka med i den sortens diskussioner och lätt är det också att skriva något i stundens hetta som du senare får igen hundrafalt för. Och det du en gång skrivit finns kvar att kunna dras upp igen och igen och igen.

När också varje ord som skrivs omtolkas och misstolkas så blir det svårt att föra en saklig debatt. Detta gör att jag bland många andra slutar diskutera i det forumet. När din politiska färg gör att bloggsvaren med atuomatik blir nedsättande, där jag som enskild människa blir ansvarig för stora delar av världshistoriens misstag endast pga av att jag är socialdemokrat.

Istället för att slåss med ideologiska instrument och på vilket sätt vi vill arbeta för framtiden så stannar debatten i ett slags anno dazumal tänkande som bara ser det som varit och hela debatten går ut på att svärta ner motståndaren istället för att tala om hur man själv vill forma ett framtida samhälle.

Det är också svårt när människor misstror och inte spelar rent spel. När man inte kan koderna för detta blir man lätt både besviken och sårad. Jag klarar inte av detta rävspel och avstår hellre än att ge mig in i diskussioner som jag på förhand vet att jag förlorar i mera för att jag inte verbalt kan stångas i en oändlig diskussion om "mina" fel och brister.

Det är därför jag beundrar människor som är rakryggade och står upp för sin sak. Jag minns debatterna på  70-talet när de gamla uvarna, Bohman, Palme, Erlander, Stäng, Mundebo, Werner m fl debatterade. På den tiden stred man med ideologiska instrument och inte med personliga påhopp. Då hade man tilltro till sin egen politik och den grund varje parti stod för. Idag verkar det vara si och så med den saken.

Men jag ser fram emot årets valrörelse och som socialdemokrat så hoppas jag naturligtvis på att vi får en förändring för de senaste fyra åren har många människor fått betala ett högt pris i vårt land och då tänker jag på alla dom som står utanför samhället i det s k utanförskapet.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.