Jag har räknat ur varför jag inte hittar något sevärt på TV ikväll …

Jag har trott att det är mig det är fel på och att jag är för kräsen när jag sällan hittar något sevärt på TV de gånger jag sätter mig ner för att titta. Men så fick jag för mig att studiera programtablån en dag och fann att det är inte alls jag som är tokig resultatet blev mer troligt än jag förväntade mig…

Denna dag sändes det på SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal5 och TV6 sammanlagt 143 program från morgon till kväll, drygt 60% av dem närmare bestämt 82 program var repriser.

Av de övriga programmen var det 12 nyhetssändningar, 5 sportprogram, 5 kulturprogram,6 samhällsprogram, 3 dokumentärer, 1 gudstänst, 8 filmer 3 Spel dragningar, och 17 serier av olika slag.

Repriserna var jämt mellan SVT2 , TV3, TV4 och Kanal5 med 8 till 12 repriser per dag, men SVT1 och TV 6 hade 19 respektive 23 repriser vardera.

Tittar man närmare på våra statligt ägda kanaler alltså SVT1och SVT2 så hade dom 56 program denna dag varav 29 var repriser:. Värst av kanalerna var TV6 som hade på hela programtablån 23 repriser 1 film och ett sportprogram.

Jag blir mest irriterad över att de två kanaler som har staten som ägare inte har bättre kvalitet på sina program. Vi betalar licens och då borde man kunna kräva att få bättre kvalitet.

Jag skulle vilja åtminstone en kanal renodlad från alla amerikanska "skräpserier" och realityserier och alla "vuxenmobbingserier". Drömkanalen för mig skulle ha bra dokumentärer, Jag gillar Kalla fakta, Dokument utifrån, Korrespondenterna och den typen av faktaprogram, jag gillar lite udda filmer, de som man hittar på Bio Kontrast eller filmstudion, filmer från Europa, Mellanöstern, Asien. Filmer som har en mening.Jag tycker om att titta på konserter av olika slag. Jag gillar också debattprogram.

De andra programmen typ realityserier, amerikanska filmer osv hittar man på de övriga kanalerna och därför är det så sorgligt att även SVT halkat ner i samma hål och inte törs stå för ett annat innehåll i sina kanaler utan de är snart lika utslätade i sitt programval som de andra…

Därför ser jag mindre och mindre på TV och jag missar säkerligen en del bra program eftersom de så lätt försvinner i djungeln av de andra….

Men jag fortsätter att betala min TV-licens och hoppas på att det blir någon ändring. för de enda som kan sända den typen av program är ju SVT som inte behöver hacka sönder alla program med reklaminslag och nu vore det väl ett gyllene tillfälle när man ska böra med ännu mer reklam i de kommersiella kanalerna för då kommer nog många fler att gå över till SVT för att kunna se en film utan att få reklamavbrott var 12 minut…

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.