Är dom lyckligare…..

med 6 300 000 i månaden, nästan 6 och en halv miljon i månaden, Vad i fridens namn gör man med så mycket pengar. Hur kan någon människas jobb värderas till 75 600 000 kr per år. Vilket jobb utför han som är värt så mycket pengar.

6,3 miljoner kronor är lika mycket som lönen för 250 st sjuksköterskor eller 560 st städare med lägsta lön. Vad skiljer sig i arbetsuppgifter och ansvar som motiverar en så hög lön. Vem som har den höga lönen, naturligtvis en man och ett styrelseproffs, Jan Erik Lindstedt.som tjänar den lönen. På listan som skatteverket släppt så visar det sig att den första kvinnan hamnar på 156 plats med "ynka" 5,.4 miljoner per år i inkomst.

Jag undrar om dom är lyckligare med så mycket pengar, själv blir jag bara förbannad …ingen människa gör ett jobb som är värt såna vansinniga summor. Jag beundrar Bill Gate som åtminstone utmanar världens rikaste med att som han gjort skänka bort halva sin förmögenhet till välgörenhet.

Det borde fler göra, med de  lönerna så har dom verkligen råd. Men som vanligt visar det sig att de som har lite pengar i plånboken också är de som har mest empati och därför också skänker mest med pengar till de som har det svårt i världen…

Det är det som kallas solidaritet…

Kanske något att tänka på så här i valtider….

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.