Hemma efter en intensiv vecka…

som började förra fredan då vi åkte till Stockholm för Riksteaterns Anbud Live dag, men först kom vi ner på fredan, såg på Klara Soppteaters föreställning "Klara Hund" en härlig föreställning på Hasse och Tages finurliga texter och sketcher.

Vi hann även med ett besök på Kulturhuset och såg fotografen Jens Assurs utsällning "Hunger" som speglar människans överkomsuntion av jorden, Vi producerar för att kasta, och kastar för att kunna producera ännu mer.  Jens Assur ställer frågan: hur hungrig kan människan bli?
Hela utställningen kändes som en spark i magen och kommer ni i närheten av utställningen …..Se den…..texterna till hans bilder får åtminstone mig att tänka till ordentligt vad jag kan göra för att dra mitt strå till stacken.En liten anekdot är att han har bott i Vilhelmina när hans föräldrar Ingabritt och Nicklas Nickolausson drev Hotell Wilhelmina.

Vi  såg också en utställning av den italienske designern Ettore Sottsär som är en av de mest kända förgrundsfigurerna inom italiensk design. Mest känd är han för sina möbler och den röda Valentine-skrivmaskinen som han formgav för Olivetti. En fantastisk färgstark och rolig utställning.

På kvällen hann vi med ett besök på Stockholm Stand Up Comedy Festival och fick vara med om smygpremiären av Humorklungans nya säsong av "Mammas nya kille" som numera räknas som en kultserie i radion. Kul att det var mycket folk som alla hade vansinnigt roligt. Ännu roligare blev det när jag pratade med grabbarna efteråt och dom sa att dom ville komma tillbaka till Vilhelmina nästa höst med en ny föreställning och det tackar vi såklart för.

Avslutningsvis på dan blev det jazz på Glenn Miller Café där vi lyssnade på 2 set med Per Thornberg Quratett innan vi gav upp och återvände till hotellet för en god natts sömn. Lördagen tillbringades i Riksteaterhuset där kommande års utbud presenterades och vi kommer att få riktigt bra föreställningar nästa år och det gör mig glad.

Sen har det varit styrelsemöten i Stockholm ett par dar och Showcase i Göteborg där 2 ungdomar från gymnasiet i vår barnkulturgrupp hemma anslöt , vi har under två dagar fått ta del av 27 olika musikgrupper som presenterat sitt utbud för barn och unga inom förskola -skola. Vi har lyssnat på ett antal föreläsningar och ska nu tillsammans med övriga barnkulturarrangörer i länet bestämma vilka musikföreställningar vi ska köpa in till skolan. Roligt att se att tjejerna som följde med tyckte att det var kul och lärorikt.

Men nu blir det en kväll i TV -soffan och uppriktigt sagt så vill jag inte ha nån kulturupplevelse den närmaste dagarna utan bara vila skallen från alla intryck, det är kul men intensivt och arbetsamt att flacka runt och se så mycket på en gång.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.