Idag har det gått undan utan Rut avdrag…

Pigg och rask ur sängen imorse, fram med skurhinken och städning av lägenheten. Insåg att det nog är en månad sedan jag sist städade ordentligt. Ja jag menar med dammtorkning, dammsugning, torkning av golv, städa bort skräppost och sånt som lagrat sig, byta sänglinne och handdukar. Nåja det sista gör jag oftare och damsuger gör jag ett par gånger i veckan men rejäl städning är det ett tag sen jag gjorde.

Tänker på att när jag var ensamstående 4 barnsmamma med heltidsarbete så storstädade jag alltid på fredagskvällen, på den tiden bytte jag dukar överallt också varje vecka. Varför begriper jag inte idag för dom kunde omöjligt ha hunnit bli skitiga på en vecka.

Men på den tiden skulle mattorna ut varje vecka och piskas och storstädningen skulle vara på fredag så att man kände att det var fint hemma under helgen. Bytte gardiner gjorde jag också varannan månad sådär…Snacka om att vara knasig. Som om det inte var nog med fyra barn och jobb.

Men på den tiden så sov jag nog inte mer än 3-4 timmar per natt. Klädtvätt och övrigt fick man göra när ungarna kommit i säng. Men visst kände man sig konstant trött också. Idag städar jag alltså betydligt mer sällan och prioriterar annat här i livet som är roligare än städning och jag klarar mig utmärkt till och med utan Rut avdrag.

När jag var i Stockholm förra helgen så insåg jag hur fruktansvärt mycket pengar det läggs ner på en valkampanj, det satt valaffischer precis överalllt. På centerns var det Rut avdraget förståss men i övrigt tror jag inte jag kommer ihåg speciellt mycket av vad som stod på affischerna.

Göran Hägglund och strutsen ger ju bildminne så den minns jag även om den för mig symboliserar mer att KD sticker huvudet i sanden och vill gå tillbaka i tiden än nåt annat, fast jag tror att dom har en annan avsikt med den….

Men den absolut fräckaste "valaffischen" kommer jag ihåg, den hängde runt en stolpe vid ett övergångsställe på Östermalm , en bit brun kartong ca 30 x 20 cm stor knuten runt en stolpe skrivet med en tuschpenna och texten "TRYCK GRÖNT" och under den texten "RÖSTA PÅ MILJÖPARTIET"……klockrent och miljömässigt perfekt som väl symboliserar Miljöpartiets åsikter. Den kommer jag att komma ihåg länge till skillnad från alla de andra,..

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.