Jag blir mållös och förbannad på denna privatiseringsvåg …

som bara går ut på att tjäna pengar. Nu skriver tidningarna om det sista som hänt, att en kvinna frusit ihäl på ett vårdhem som drivs av vårdbolaget Attendo Care, det är inte första gången det företaget varit ute i blåsväder..

De får nu skarp kritik från Socialstyrelsen som ifrågasätter varför man inte såg till att kvinnan blev tvångsomhändertagen.

Till sitt försvar säger Attendo Care och jag citerar

"-Det är inte vårt beslut. Vår uppgift handlar om att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg utifrån det uppdrag vi har fått av kommunen och utifrån de lagar och regler som gäller. Det blir rätt ofta konflikter mellan att respektera människors integritet och önskemål å ena sidan och att, å andra sidan, se till att de får bästa möjliga vård och omsorg, säger Jonas Morian, presschef i Attendo care."

Kvinnan bodde på ett hem för psykiskt funktionshindrade och Attendo Care skyller ifrån sig istället för att se till att personalen handlar humant och ser till att kvinnan kommer under vård så medverkar personalen till att hon istället fryser långsamt ihjäl.

Nånstans har det gått snett i dagens Sverige när det gäller vård och omsorg om de gamla, det verkar som att det är viktigare att privatisera så mycket som möjligt istället för att se till att vi har en trygg och human vård av människor…

Blir någon straffad för detta ….knappast… Attendo Care kommer att fortsätta köpa upp vårdhem göra enorma vinster och forsätta som vanligt.

"-Det är inte vårt beslut. Vår uppgift handlar om att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg utifrån det uppdrag vi har fått av kommunen och utifrån de lagar och regler som gäller. Det blir rätt ofta konflikter mellan att respektera människors integritet och önskemål å ena sidan och att, å andra sidan, se till att de får bästa möjliga vård och omsorg, säger Jonas Morian, presschef i Attendo care."

Hur kan man skylla ifrån sig när man medvetet genom att inte rapportera en att en människa långsamt fryser ihjäl, hur är de människorna funtade som kan stillatigande se på och inte rapportera vidare.

Var finns det humana vårdandet , detta var ett vårdhem för psykiskt funktionshíndrade , det är väl knappast någon människa som självmant fryser ihjäl att man är psykiskt funktionshindrad och bor på ett vårdhem borde vara en garanti för att sådant inte ska kunna inträffa.

Sen babblar man på om respekt och integritet, nej det är inte det man tänker på…

Jag vill ha ett samhälle som arbetar för en human vård av människor där man ser varje människa och dess behov. Där inte dumhet och ointresse gör att jag får en ovärdig vård för att jag inte själv förstår hur jag har det.

Jag hoppas att när jag blir gammal och inte kan klara mig själv det finns en vårdplan som ser till att jag mår bra och får den stimulans jag behvöver och att om jag inte själv kan medverka och säga hur jag vill ha det att det finns någon som är klok nog att ge mig den vård jag behöver.

Därför säger jag nej till privatiseringshysterin som går fram genom Sverige där vinsterna hamnar i  privata fickor och vården blir lidande och röstar rött i detta val och hoppas att alla andra är kloka nog och följer med

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Josef

    Jag kan säga så här, har arbetat hos Attendo Care i 4 år sa upp mig själv idag för att det har gått för långt chefer tystar ner alla avvikelser och de äldre brukare vanvårdas och drabbas hård och när jag anmäler missförhållande till regionalchefer så lyssnar dem inte tvärtom dem försvarar cheferna och försöker tysta ner allt och när man gör det RÄTTA så får man skit för det för man trampar på ömma tår därför kan jag säga att man ska aldrig arbeta för Attendo Care för ett sådant företag kommer att falla själv och jag rekomenderar ingen brukare eller anhörig att välja Attendo Care för då kan man råka riktigt illa ut av företaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.