Prenumerera eller inte …

Jag har under årens lopp periodvis prenumererat på dagstidningar, förr var det ett måste att ha en morgontidning varje dag, men numera avstår jag. För det första så tycker jag att våra länstidningar brister i bevakning av vad som sker i inlandet och större delen av tidningarna ägnas åt Umeå-Skellefteå regionen.

För det andra så har tidningarna så kallade inlandssidor nån dag i veckan, då skrivs det om inlandet men det kan inte läsas av kustborna för dom ska väl inte besväras med nyheter om övriga länet.

Dagens Nyheter prenumerrerade jag på i många år på helgerna , det var fantastiskt bra, för när har man tid att läsa DN om inte på lördag och söndagmornar. Men numera går inte det och dessutom så får man 2-3 tidningar  på måndan istället och då är det gamla nyheter i mina ögon.

DN har blivit ett svulstigt annonsforum, jag räknade för skoj skull en lördagmorgon på ett hotell någonstans i Sverige hur fördelningen av DN:s sidor var och av 120 helsidor så var 96 st annonssidor, och resten fördelade sig mellan kultur, nyheter, sport och ekonomi. Man undrar ju vad man betalar för egentligen.

Svenska Dagbladet är ännu värre , där får du tidningen komprimerat med 2-3 stycken åt gången 2-3 gånger per vecka och jag vill fortfarande läsa nyheter medan dom är varma.

För köpte jag ofta och minst ett par kvällar i veckan en kvällstidning men numera blir det sällan. Det är mindre och mindre nyhetsbevakning och mer och mer skvallertidning och det är jag inte intresserad av.

Så numera lyssnar jag på radions P1 dygnet runt istället och får både nyheter och intressanta program, debatter mm och inte kostar det skjortan heller och är så mycket trevligare.

Tidningarna skumläser jag på nätet och konstaterar varje dag att det mer och mer är rubrikjakt på vem som ska ha den största skandalen för dagen…och det har jag ingen lust att betala en papperstidning för att läsa.

Jag läser bra böcker och lyssnar på radio istället …det ger så mycket mer.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.