Nu är vi innne på sista raksträckan….

och jag måste säga att jag är glad att valet snart är över. Det har varit en enormt ful valrörelse i år. Smutskastning och glåpord har haglat från alla håll såväl i den nationella och lokala politiken.

Undersökningar visar att media ha vinklat sin reportage ordentligt till höger, smutskastning av Mona Sahlin och frosseri i gamla förorätter. Nej jag tycker ännu mer illa om tidningar idag. Om vi inte kan lita till att journalitiken är saklig och opartisk vad är det då för vits.

Det finns de som påstår att både hysterin kring svininfluensan och den ekonomiska krisen förvärrades av massmedia som spred osanningar och fick alla att gå i spinn. Aktiemarknaden dök rätt ner bara pga av massmedias skeva vinklingar.

När det gäller rapporteringen av de olika blocken så framställs Reinfeldt väldigt snällt medan Mona Sahlin smutskastas ordentligt. Varför hakade massmedia på det borgerliga drevet som drog upp tobleroneaffären. Väldigt osnyggt när man tänker på att bevakningen kring Littorin slutade ganska snabb och sen har det varit tyst.

När det gjordes någon undersökning på hur tidningarna skrivit om Reinfeldt respektiv Sahlin så visade det på att Reinfeldt fick i stort sett bara "snälla" vinklingar av sig och sin poltik medan Mona Sahlin vinklades negativt i de flesta artiklarna.

Jag förstår att det är makten och penningastinna som äger tidnigarna och därmed också inriktningen på vad som skrivs, sen får dom babbla om hur opartiska dom är. Vi läser det som skrivs och därmed finns allt svart på vitt.

Så jag är glad att valet snart är över och att allt återgår till det någorlunda normala tillståndet som var innan.

Jag hoppas och tror att Svenska folket är kloka nog att rösta på det rödgröna alternativet för att vi ska få en regering som värnar om de sjuka och utsatta i samhället, som vill ha en bra äldrevård utan privata intressen där ingen ska kunna frysa ihjäl, där man inte skyller på att människans integritet går före humanitärt tänkande och logik.

Nej rösta rödgrönt om du vill ha en human regering som sätter människans väl och ve för privata vinster till kapitalets egna fickor. Där vi gemensamt delar på kostnaderna för att vi alla ska få ett bra liv ovasett om vi är friska, funktionshindrade eller sjuka. 

Där vi strävar efter att alla ska få jobba , där vi minskar ungdomsarbetslösheten, visste ni att vi med fyra års alliansregering nu har den högsta ungdomsarbetslösheten i Europa enligt Eurostat.

Rösta rödgrönt om du vill ha ett humant samhälle där människa går före privata vinstintressen.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.