Nu blir valet en rysare..

idag har jag varit i skolparken vid valstugorna där vi grillat korv, druckit kaffe och pratat med alla de som besökte oss. Underhållningen avlöste varandra mellan partiernas valstuga och det var en trevlig tillställning och humöret på topp ända tills man kommer hem och läser Vilhelmnabloggen där KD anhängare återigen attackerar sossarna som parti.

KD har väl i de flesta valen hängt på fallrepet, många gånger är det väl taktikrösgning som hållit dem kvar över 4 % gränsen val efter val. Att sen magstarkt påstå att KD och alliansen är det enda allena rådande i samhället är magstarkt.

Trots allt  är det så att Socilademokraterna alltid har varit det största partiet genom tiderna. Nu har vi minskat MEN vi är fortfarade istort sett det största partiet, Vi och Moderaterna är lika stora, det skiljer några tiondels procent fram och tillbaka i mätresultaten. KD däremot ligge rpå drygt 5 procent och har enlgit sista mätningen minskat igen.

Jag hoppas på att Vilhelminaborna i alla fall är kloka nog att inte rösta på KD utan att se att vi behöver ett majoritet som klarar av att hålla en kommunal budget, som värnar om att de som är anställda av kommunen har en dräglig arbetsplats och inte ideligen utsätts för att budgeten ändras därför att ledningen inte kan räkna ordentlig eller se konsekvensen av sina beslut

Nej låt de röda komma tillbaka i lokalpolitiken så att det blir någon ordning igen, vi behöver en stark politik i Vilhelmina för att klara de kommande åren och vända den negativa trend som börjart med Alliansens politik, Att sen Centern går omkring och säger att nån minister lovat 20 miljarder till inlandet så är det småpotatis och risgryn som kastas ut för att tysta de gnälliga. 20 miljarder är en spottstyver för hela norrlands inland och enbart ett lockbete inför valet.

De är inte bättre än att dela ut godis i valstugorna…..

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

  1. Sosse

    Det var nog ingen artikel hon läste det är Vilhelminas nuvarande kommunalråd som yppade dessa uppgifter som hon fått av sina kompisar i regeringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.