Första dagen på det nya livet känns det som…

nu kanske man kan få arbetsro ett tag framöver med en röd majoritet i kommunen. Det har varit otroligt slitigt att varje år fått försvara de mjuka värdena i samhället så att vi inte skärs bort.

Nu hoppas jag att det blir lugnt och att vi tillsammans kan arbeta för Vilhelminas framtid och förvalta det förtroende som väljarna gett oss. För mig är de mjuka värdena i samhället otroligt viktiga, eftersom de inte är lagstadgade så är det lätt att skära bort dem om man inte ser värdet av det.

Vad vore Vilhelmina utan Fritidsgården som tar hand om massor av ungdomar varje kväll, nu hoppas jag att man får den extra tjänst som man så väl behöver och att gården kan vara öppen alla kvällar i veckan. Den verksamhet dom bedriver är förebyggande och enormt viktig. Utan fritidsgården skulle en del del ungdomar fara illa och därför är det ekonomiskt lönsamt att ha den kvar.

Samma gäller musikskolan och övrig kultur i samhället, den behövs som motpol till det andra, vi behöver ett stimulerat aktivt föreningsliv för att få en livskraftig kommun. Genom fritidsgård, musikskola och föreningsliv kan vi också få kompetenta människor på de tjänster som blir lediga.

En utbildad akademiker vill att deras barn får ta del av ett aktivt föreningsliv, de vill själva ta del av teater, dans och musik, likaväl som bibliotek och utställningar. Vi har ett fantastiskt kultur och föreningsliv i Vilhelmina och det ska vi vara stolta över.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

 1. Christine Svensson

  Du skriver:”En utbildad akademiker vill att deras barn får ta del av ett aktivt föreningsliv, de vill själva ta del av teater, dans och musik, likaväl som bibliotek och utställningar. Vi har ett fantastiskt kultur och föreningsliv i Vilhelmina och det ska vi vara stolta över” Vad menar du? är det bara akademiker som vill ha det du skriver om? Förklara Sussie

 2. gustav

  Vilka utbildade akademiker har börjat arbeta i Vilhelmina tack vare kulturen?? Intressant att få veta.

  Nog är det märkligt att Vilhelmina kan ha en teaterkonsulent anställd på heltid med den kostnad det innebär, ca 500 000 per år.
  Vore bättre att terapin öppnades igen inom äldreomsorgen.

 3. Max

  Gustav: Suzanne får väl rätta mej om jag har fel men hon är inte anställd av Vilhelmina kommun utan hon är anställd av riksteatern.

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Jag är föreningsanställd hos Riksteatern Vilhelmina, förra året fick vi 65383 kr i lönebidrag från kommunen på samma basis som alla andra föreningar. Vi gör idag minst en halvtids kultursekreterarjobb åt kommunen som skulle kostat dem drygt 200 000 kr. Vi har en omsättning på 1,1 miljoner kronor och drar varje år in en halv mijon i externa pengar. Ska du kritisera så ta reda på fakta istället för att gissa. Jag har telefon 070-3108016 du kan ringa när du vill för att få rätta siffror.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.