Tre dagars kalasande …

Idag har jag varit kompledig och denna helg finns faktiskt inte ett enda jobb inplanerat så jag trodde att nu blir det en slö långhelg. Icke….svärdottern fyller år idag så jag har varit ute och gratulerat henne, imorgon är det dax för barnbarnets kalas för kompisar, fyller år gör hon på tisdag och på söndag är det kalas hos en kompis. Men å andra sidan är det trevligt med kalas. Just nu har barnbarnet slocknat ipå min soffa och tänker sova hos mormor inatt.

Igår kväll hade vi vårt första möte efter valet för att börja med nomineringsarbetet. Det är roligt att vara med och nominera och vi försökte verkligen se till att´både åldersspannet och kompetens/intresse fanns hos de som vi nominerade.

En sak som är bra är att även suppleanter blir kallade till nämnd och styrelsmöten. Att arvode utgår även till dem så att de har råd att närvara. En suppleant får yttranderätt men inte vara med och besluta. Men det förfarandet gör att man som ersättare under fyra år lär upp sig så att man kommande period kan gå in som ordinarie ledamot. Ett bra sätt att se till att föryngring sker.

Igår kväll när jag kom hem sent så hamnade jag framför TV:n och såg en repris om Glada Hudikteatern. Vilket fantastiskt gäng som denna teater utgörs av. Både utvecklingsstörda och normalstörda jobbar sida vid sida och sätter upp fantastiska föreställningar.

Jag lyssnade för nåt år sedan på denne Pär Johansson som är konstnärlig ledare för gänget, vilken kille, han är helt fantastiskt och jag beundrar honom för det arbete han lagt ner på gruppen och vilket tålamod han besitter. Han har verkligen genom sitt arbete fått människor att omvärdera sina om funktionsindrade.

I Vilhelmina har vi också ett fantastiskt projekt med en grupp funktionshindrade som tillsammans med ett par ungdomar som ledare gör föreställningar. De kallar sig Cirkus Stjärna och har en egen hemsida på nätet. De har varje säsongsslut gjort en föreställning och det har alla varit otroligt välbesökta. Jag tycker att de också gör ett fantastiskt jobb. Roligt är att de också fick kommunens kulturpris och blev i somras belönade för sina insatser.

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.