Väjarnas råsop……..eller väljarnas uttryck för demokrati…

ja det beror väl på vem som tolkar resultaten men nog blev jag glad att läsa i tidningen att Åke Nilsson blev ikryssad av 8 % av alla väljare i vår kommun, det om något visar väl på att man vill ha en förändring i toppen i vår kommun.

Oavsett vad somliga gnäller om i andra medier. Men likaväl som att vi ska respektera folkomrösningen av Vojmån så kanske det också ska respekteras att vi fick så stor majoritet i senaste valet.

En förändring blir det i alla fall och den här gången kommer Vilhelminaborna också att få följa beslutsproscesserna på ett öppnare sätt.

Jag ser fram emot kommande år men inser också att det blir tufft eftersom det finns en allians som styr i tregeringen och det påverkar våra små inlandskommuner negativt. Just nu styrs Sverige av en elit och lobbyverksamhet som styr alla resurser till de fyra storstadsregionerna som bara vill ha mer och mer och mer….

Men vi ska kämpa på och vi ska förverkliga de löften vi gav lokalt i valet och medborgarna ska få vara med…..och det ser jag fram emot

 

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Fundersamm

    Frågan e väl om vi ska vara glad över att sossarna vann i Villis egentligen… alla ställen det går bra för vinner borgarna…sossarna vinner för att så många är outbildade och har taskiga lön eller är sjukskriven…Åke e säker ok, men frågan är väl vad som händer med Villis i sen…typ pensionärer kvar eller dom som tjänar storskovan på turism och skog.. vUngdomar får välja, jobba på Tallbacka eller flytta och utbilda sig till Umåe eller stockholm..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.