Fegt med människor som gömmer sig bakom anonyma inlägg…

har varit bortrest och får veta att det anonymt i inlägg undras över fjällturen och vem betalar. (se förra blogginlägget ).

När vi har ett residens ansöker vi om bidrag från Norrlandsoperan, Kulturrådet, Landstinget eller andra instanser där det går att söka pengar så den typen av "projekt" som då beviljar eller avslår ansökan.

Som kutym har vi alltid budgeterat för en fjälltur för våra utländska och inhemska gäster eftersom vi är stolta över vår kommun och gärna vill visa upp den. Jag undrar om den anonyma insändaren verkligen på allvar tycker att vi inte ska visa upp vår kommun för gäster.

Således har detta "projekt" generat tillbaka intäkter till vår kommun genom att Folkets hus fått lokalhyra för Essegården som använts som repetitionslokal, och Cafeterian har fått sälja luncher.

Kommunen har fått hyra för den lägenhet de bott i Kyrstan, Restauranger  fått sälja några middagar och de har handlat i butiker och slutligen fick en biluthyrningsfirma sitt när vi gjorde fjällturen.

Vari-Tryck fick betalt för annonser.Flyget fick passagerare när de kom hit och länstrafiken fick passagerare när de åkte till Umeå imorse.

Ingenting av detta har belastat Riksteatern Vilhelminas budget eller från kommunens budget

Jag är anställd av Riksteatern Vilhelmina och inte av kommunen. Vi får ett kommunalt anslag från kommunen som långt ifrån täcker alla kostnader för vår verksamhet. Vi bidrar med ca en halv miljon i logikonstnader till våra hotell varje år. Alla dessa gästnätter genererar också pengar till handeln och restauranger när de gästar vår kommun.

Är det någon som har ytterligare frågor så försök att ställa dem öppet direkt till mig istället för att gömma sig bakom anonyma insändare. Vi har absolut ingenting att dölja och är det någon som har frågor vänd er till mig på 070-310 80 16 eller ring vår revisor Johnny Holmgren som granskar all vår bokföring och alla verifikat.

Jag har gjort ett undantag med detta blogginlägg och kommer inte att besvara ytterligare anonyma insändare.

(För övrigt var det Saxnäsgården och inte Fjällgården vi besökte.)

 

Etiketter: , ,

9 kommentarer

 1. Eriksson

  Skitsmart och dissa Fjällgården offentligt när det handlade om Saxnäsgården. Ska Sellinskan sprida rykten så gör det på cafeterian på FH. Inte sant chifen?

 2. röda pekpinnar från borgen

  Snarare är det väl helfegt att inte säga till ledningen på Saxnäsgården istället för att vräka ur sig gnäll på VK-bloggen? Dålig reklam gör inga affärer bättre. Servicen lär väl bara bli sämre med mindre kunder, inte sant?
  Varför då inte ringa Saxnäsgården för en förklaring?

  Jobbar man med besöksnäring och kultur så fixar man det innifrån. Har inte kallskänken personal så kanske det inte gick. Men en sån förklaring duger väl inte. Alla ska ställa sig upp i givakt för Sellin med danssällskap oavsett tid på dygnet. Lös problemen istället för att skapa fler.

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Eriksson (2010-10-28 18:21)
  Nåja rätt ska vara rätt och jag dissade absolut inte Fjällgården utan det gjorde den som skrev insändaren på VK och INTE läste min blogg ordentligt, jag gjorde ett klargörande vilket ställe vi hade besökt , så skyll inte på mig.. jag står för vad jag skriver men blir jag felciterad så får det stå för den som skriver det.
  Fjällgården har ett fantastiskt gott renommé som jag absolut håller med om.

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till röda pekpinnar från borgen (2010-10-29 13:27)
  Nåja detta var väl att ta i, jag har också jobbat inom restaurang och hotellbranschen en hel del säsonger och har aldrig nekat en gäst vare sig mat eller smörgåsar när jag haft ett helt restaurangkök bakom ryggen. Oavsett om gästen kommit före eller efter att köket stängt. Det kallas service och det kommer man långt med.

 5. kalle andersson

  Det man undrar över är varför teaterföreningen sponsras med ett stort föreningsbidrag av kommunen. Är eran förening mer värd än andra föreningar. På årsmötetsprotokollet så äts hela bidraget plus mer där till upp av lönekostnader. Kan du förklara det??

 6. stina svensson

  Det är bara småinkomster som genereras till kommunen genom teaterföreningen.Vad är kostnaden för att ha en teaterkonsulent anställd?? Det kostar kommunen en hel del.
  I de andra kommunerna runtomkring har de ingen anställd personal och ändå samma teaterutbud!!
  Väntar på svar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.