En dag med hjärtat full av tillförsikt……

Idag har jag varit med om mitt första KS. Det blev ett långt möte men det kändes bra att alla oavsett politiskt parti fick föra fram sina åsikter i varje fråga och att de respekterades av alla.

Det gör att det blir ett bra samtalsklimat vilket jag tror är viktigt, naturligtvis kommer det också möten då det blir högt i tak i diskussioner men det känns som att alla ändå jobbar för VIlhelminas bästa framför ögonen.

Då är det trist att läsa inlägg på Vilhelminabloggen där det häcklas över socialdemokratin , där vi kallas bakåtsträvare och en mängd andra otrevligheter. Alla vi som idag satt i rummet vill i alla fall bedriva en politik för Vilhelminas bästa för ögonen.

Då om fyra år får vi se vem som hade rätt, vi som vill arbeta med framtidsvisioner eller de som häcklade oss. Konstigt nog så upplevde åtminstone jag att det var mer viktigt för en del att häckla oss under valåret än att prata sakpoltiktik och visioner men det kanske är därför vi vann en jordskredsseger, för att vi gick ut och mötte väljarna och genom dessa möten med dem formulerade vårt valprogram och den politik som vi ska bedriva de kommande fyra åren.

Det är nämligen det väljarna har gjort, valt den poltik som ska genomsyra kommunen under kommande åren, detta oavsett om sossarna på riksplanet nu ligger 7 % bakom alliansen, det hoppas jag vi tar igen till nästa val.

Men lärorikt och spännande är det att vara med i politiken igen och oavsett vad korparna skriker om så har vi i alla fall idag arbetat över gränserna, i samförstånd och respekt med kloka människor och det kommmer i alla fall jag att fortsätta med..

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Storstadsbo

    Skysst ändring av politiken där uppe i Vilhelmina.
    En ny sporthall är inget bakåtsträvande.Det är ett nytänk för framtiden.
    Riksnyheterna på TV är totalt avskärmade från Norrland och landsbygd så man får ju ingen inblick i vad som händer i Norrland.
    Vill man titta på Västerbottensnytt blir det mitt i natten för det är det enda inslag som sänds i Tv om Norrland.
    Häftigt med Dansresidenset där uppe.
    Tänk att man har tillgång till dansevenemang som Metro och Svenskan och DN har reklam för varje dag här i storstan.
    Inte dåligt längst in i glesbygden.
    Gissa vem som skrivit det här ha,ha!

  2. Läsare

    Anser du att ledarsidan på VF idag häcklar/kritiserar er för att ni la er i andra partiers kandidater? Intressant att läsa ditt ev svar, (såvida du inte fegar o stänger)

  3. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Storstadsbo (2010-11-04 13:57)
    Tack. Vi har stöd av många för vårt arbete med kulturen. Jag har full förståelse för att inte alla vare sig gillar eller tar del av den kultur vi har att erbjuda. Men häcklandet visar många gånger på en trångsynthet och den är svår att ta sig igenom. Jantelagen är stark här och en hämsko på mycket av utvecklingens stagnation.

  4. Läsare

    Tack för att du svarade. (Ärligt förmodar jag=)) )Tycker du VF och L Bäcklund har fel i sin kritik mot er? I så fall varför? Eller tycker du att det är helt okey om andra partier KUNDE ändra i erat (s) val av kandidater?

  5. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Läsare (2010-11-04 19:52)
    Jag tycker att som alltid så är tidningarna snabba på att skriva ibland utan att ta reda på fakta först. Jag har lyssnat igenom KFM ett par gånger och såvitt jag hör så frågade KGA väldigt tydligt på vilket sätt man ville genomföra valen ingen protesterar. Alliansen har ju i fyra år verkligen talat om hur skickliga politiker de är som politiker så då tycker jag nog att man också borde veta skillnaden på olika sätt att genomföra val på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.