Kamoflerad 56 årig tant gillar Harry Potter

Mina charmtroll är mitt liv…

Jag har förmånen att ha fått tre underbara barnbarn, ett bonusbarnbarn och i januari ska jag bli mormor igen och jag ser fram emot att få hålla en liten bebis i famnen, att snusa på och känna att hjärtat sväller av kärlek.

På onsdag kommer jag att vara kamoflerad……jag gillar Harry Potter men det är ju inte så moget att vara 56 år och gilla sånt kanske…..men jag kamoflerar mig genom att ta med mig 5 små killar i 8-9 års åldern och ingen kommer att tro att det är jag som vill gå….

Barn är fantastiska…när Meya mitt äldsta barnbarn sover över så håller hon otroliga diskussioner om allt mellan himmel och jord och jag faschineras över hur mycket dom snappar upp och vilka funderingar hon har på livet….jag upptäcker att jag kanske inte alltid kom ihåg att jag hade tid för mina egna barn på det sätt som jag idag kan unna mig att vara med barnbarnen.

Emma mitt mellanbarnbarn är två och ett halv år och har börjat prata, hon säger farmor och andra ord men visar mer med gester och långa tirader som jag inte alltid förstår vad hon vill. Det brukar lösa sig på nåt sätt i alla fall och till slut begriper jag…

Milou den yngsta som är ett och ett halvt träffar jag mer sällan eftersom hon bor i Umeå, det får bli telefonledes och ibland över Skype. Men hon pratar på och känner igen min röst i alla fall och det är väl tur.

På torsdag ska jag till Umeå och då bor jag naturligtvis hos dottern så att jag hinner träffa henne och familjen.

Jag är glad att jag är frisk och kan vara en aktiv mormor/farmor. Till sommaren ska jag ta barnbarnen med mig och åka Inlandsbanan till Storuman fram och tillbaka, det är en alldeles lämplig tur. Man hinner precis gå och ta en fika innan nästa tur går tillbaka hem igen.

Nu börjar också alla luciafiranden och jag hoppas att jag är hemma så att jag får vara med när barnbarnen ska visa upp sig på dagis och skolor. Jag gillar inte vintern men december månad med alla ljus och högtider tycker jag om…

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.