Det är tröttsamt med alla ”experter…..i Vilhelmina..

 

som nu anonymt för det mesta i bloggar och forum skriver och har åsikter om hur kommunens agerande är eller borde vara. Varför sitter inte dom människorna vid sammanträdesborden när besluten skall tas eller i våra repskap eller politiska möten där vi diskuterar om hur vi ska agera i olika frågor.

För mig som socialdemokrat så står jag bakom de beslut som vi gemensamt tar i ex kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige. Vår demokratiska proscess med föreningsmöten och repskap där vi gemensamt allihop diskuterar det som kommer upp på dagordningen gör att vi är ense när besluten tas.

Sen förstår jag naturligtvis att motståndarsidan reserverar sig då och då det vore ju konstigt annars eftersom vi har olika syn på hur kommunen ska drivas.

Men någonstans finns det ju också en drygt 60 % stor del av väljarna som gett oss förtroendet att driva kommunen i fyra år. Det säger väl något om vilken tilltro VIlhelminaborna har till oss.

Vi väljer att satsa i vår kommun, vi har tagit beslut att sätta igång bygget av en bollhall som behövs så väl, vi drar det inte i långbänk ytterligare en gång, det blir bara dyrare. Det är dax att sätta spaden i jorden.

Vi satsar de miljoner som behövs för att sätta i gång utvecklingen i Kittelfjäll, vi har satsat förr ex när Stekenjokksgruvan lades ner så satsades det ordentligt under många år i Kultusjödalen för att få den att överleva.

Vi behöver en framtidstro i vår kommun, vi behöver satsa för att få hit jobben.

Det skrivs i Vilhelminabloggen att vi är hämdlystna politiker som väljer att avskaffa vårdnadbidraget och säger att vi drar undan mattan under de föräldrar som nyttjar det.

Om jag inte är felunderrättad är det 6 familjer och vi gick till val på att bl a ta bort vårdnadsbidraget så de som har det har vetat om sen den 17 september att det skall avskaffas. Det kommer att upphöra under våren så det är väl minst ett halvårs respit som familjerna har haft.

Vad gör vi med de pengarna undrar säkert någon, jo de tillförs Fritidsgården så att de kan anställa den halvtidstjänst som de så väl behöver för att kunna öka de öppethålllandetider som de tvingades skära ner.

Jag vet inte men jag ger hellre pengar till Fritidsgården för deras arbete med ungdomar än några föräldrar som förmodligen hade varit hemma ändå. Jag tror att pengarna gör störst nytta bland de ungdomar som behöver en fristad på kvällar och helger där det finns en vuxen människa som lyssnar till dem när de behöver ….

Jag vet inte jag kanske har fel men tiden får utvisa om vi gör rätt och jag tror på de beslut som tas…..att de tas i aspekten för kommunens bästa…..

 

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. ett hjärta röt

    Tragiskt att besservwissern Streling höll tyst i frågan första Ks. Han är ju proffstyckarn no 1. Eftersom han inte yttrade sig på KS 3 nov så skriver han nog anonymt och fegt och leker expert på trådarna för och sätta käppar i hjulet för både Kittel och Villis. Tror du inte det?

  2. tycker saker

    ska alla tidningsläsare och vilhelminabor antingen vara tysta eller vara politiker?? Det är väl bra att folk bryr sig och tycker saker eller?

  3. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till ett hjärta röt (2010-12-09 23:27)
    Nu är nog inte Tommy Streling den jag tänker på, han är ny i politiken och är nog inte alltid insattbehöver tid för att bli varm i kläderna. Han ifrågasätter och ställer frågor när han behöver och det är aldrig fel. Jag menar istället alla de som anser sig ha lösningen på allt men inte har en aning om vad som har beslutats och på vilka grunder och är inte insatt i alla detaljer. Åke lägger ut alla protokoll på sossebloggen och fler kanske ska läsa där innan man yttrar sig så friskt. Eller gå med i politiken och delta i diskussionerna som de olika partierna har…

  4. Anonym

    Så är det att vara politiker. Man får vara beredd att stå upp för sin åsikt och de beslut man tar. Ett samhälle utan kritik vore inte särskilt trevligt. Att några av oss väljer att vara anonyma är inte så konstigt med tanke på debattklimatet i V-mina. Möt kritiken inte kritikerna. Nedan kan vi t.ex. se ett exempel på vad som händer om inte är anonym och kommer med åsikter. Man blir nergjord, som Tommy. Själv tycker jag att Tommy är det bästa som hänt V-minas politik på årtionden. Tommy är en hjälte!

  5. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till tycker saker (2010-12-10 07:54)
    Absolut inte, konstruktiv kritik är alltid bra. Ställ frågor och be om svar istället för hån och spe. Allt tyckanden av anonyma som saknar bakgrundsfakta blir bara en ”sörja”. Skriv till politikerna direkt och ställ frågor istället för att förvränga.

  6. Suzanne Lindberg Sellin

    Svar till Anonym (2010-12-10 08:57)
    Nåja hjälte är väl att ta i, även Tommy har sina fel och brister som alla andra människor, att sätta någon på piedestal slutar bara med att dom ramlar ner med ett brak förr eller senare..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.