Humanitet för 90 miljoner eller 9000 kr….

Vart tog tiden vägen ? Idag fyller min yngsta dotter 21 år och förra måndan fyllde min äldste, sonen 29 år, Jag minns min tid på BB när dom föddes, extremkyla och ner till 40 grader kallt och vi klagar nu när det är 15-20 grader.

Imorgon åker dottern på sitt livs resa och en månad i Thailand där hon ska hälsa på sin pappa. Jag hoppas hon får en oförglömlig resa. Jag önskar verkligen att jag fått följa med henne och slippa vintern här hemma.

Annars är det rätt skiftande rubriker i tidningarna, jag blir lite full i skratt när jag läser att i tyska Dortmund ska man införa dagskatt för escortsektorn och de prostituerade. Staden dras med ett underskott på 900 miljoner och nu beräknar man att få en intäkt på 7 miljoner från. Lösningen är en dagbiljett på 6 euro som alla prostituerade måste köpa när de jobbar…ja alla sätt är bra utom de dåliga sägs det.

Det är synd om PG Gyllenhammar som inte får sin lägenhet såld, stackarn köpte den för 4,4 miljoner och han tänkte göra sig ett rejält klpp och få 90 miljoner för den och nu vill ingen ge honom det…

Då är det en stor kontrast till den man som med dialys 20 timmar i veckan, rullstolsburen och med 13 procents syn nu ska "prövas" mot arbetsmarknaden. Ibland undrar man vilka idioter som skapar reglerna. Allt humanitärt tänkande är borta bland de styranade idag.  Människor behandlas som siffror i en statistik.

Då är det väldigt långt mellan de som har det bra som PG Gyllenhammar och den mannen som får leva på drygt 9000 kr i månaden. Men inte ens önsketänkande skulle väl få Reinfelt , Borg och hans gelikar att förstå hur förödande konsekvenser deras stelbenta poltik skapar för de människor som drabbas hårdast,

Humanitet är väl ett ord som inte ens Björklund lärt sig betydelsen av i skolan…

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.