Vad händer i Sverige med politiken….

Socialdemokraterna ligger nu på 27,8 % vilket inte känns bra. Nu behöver vi en stark ledare som kan rycka upp oss ur apatin som partiet hamnat i sendan valet och Mona Sahlins avgång. Det är sorgligt men jag tror inte att Sverige var mogen för en kvinnlig statsminister.

Men inte nog med det så är KD ett parti som är på väg att försvinna helt, med 2,7 % så är det inget parti att räkna med i fortsättningen. Centerpartiet  och Vänsterpartiet ligger på smärtgränsen kring 5 % medan  Folkpartiet  och Miljöpartiet ligger på dryga 8-9 % och är nog stadiga.

Sverigedemokraterna ligger på drygt 7 %. Moderaterna har nu 35,7 %. Det som känns lite olustigt är att det inte egentlgen finns någon allians, Eftersom Moderaterna är så stora och de övriga så små så lär det nog vara M som rattar Sverige idag, de övriga har nog inte så mycket att säga till annat än att nicka till Fredriks förslag.

Det är sorgligt att se att vi har gått mot en styrning som bara ger större och större gap mellan den som är fattig eller sjuk och den som har jobb och är frisk. När jag läser att Cancerhjälpen numera ger bidrag till det grundläggande behovet hos en människa nämligen bostad och mat och inte behandlingar som förr då känns det sorgligt. Är detta ett Sverige vi ska vara stolta över? Ett Sverige som mer än någonsin gör skillnad på människor.

Jag hade hellre sett att vi hade sänkt skatterna på de mest primära behoven vi har nämligen mat och bostad ex vis istället för lön, för då hade ALLA gynnats av skattesänkningen och inte bara de som redan har det bra.

Men jag hoppas att fler blir medvetna om den omvända Robin Hood politik som förs i Sverige idag och att vi får en stark S/V sida och jag hoppas att Jonas Sjöstedt blir partiledare för vänstern …och att man väljer en stark ledare för S som kan leda partiet mot en valseger nästa val….

Etiketter: , ,

26 kommentarer

 1. Inga-Britt Gustavsson

  Håller med i alla delar….. Partiet kommer aldrig att bli detsamma som tidigare , tyvärr .Det är inte främst förnyelse som saknas i partiet , utan en återgång till dom grundläggande värderingarna som alltmer har tappats bort. Man kan inte i längden bedriva högerpolitik hur länge som helst . Det gör Moderaterna så bra själva !!!!

 2. Skogsägare

  Var det inte Robin Hood som tog tillbaka skattepengarna som Staten stulit av folket? I så fall kan jag hålla med eftersom det svenska skattetrycket fortfarande ligger på en absurd nivå. När man sedan ser vad pengarna används till blir man riktigt mörkrädd.
  Däremot delar jag inte din önskan om att se Sjöstedt som kommunistledare. Karismatiska ledare för vidriga ideologier har historiskt sett visat sig mist sagt katastrofala.

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Skogsägare (2011-01-16 11:59)
  Staten ger och staten tar…ja nu får vi verkligen betala för de ynka luskronor som vi får i skattesänkningar, ja så länge du är frisk och arbetsför klarar du dig… men bli inte sjuk eller arbetslös då slängs du effektivt utför ättestupan….jag vill hellre ha en solidarisk politik som ser till att alla människor inte diskrimineras på såna grunder som sjukdom, ålderdom eller arbetslöshet.

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Inga-Britt Gustavsson (2011-01-16 11:04)
  Jag håller med dig om att Socialdemokraterna måste gå tillbaka och prata om den ideologiska grund vi står för, därefter ska vi bedriva en politik som står på den grunden.
  Det är därför i min mening vi förlorat så många väljare och nu också de sista två valen.

 5. Edward

  Människor lider nöd. Det finns cancersjuka som väljer bort medicinerna för att ha pengar till hyran. De är rädda för att bli vräkta. Det är vanligare än man kan tro säger Ywonne Jacobsson, ordförande för Cancerhjälpen.

  Ur led är Sverige!

 6. också skogägare.

  [email protected]@Har du glömt vem som är staten.Jag har aldrig förstått varför det är så svårt att betala skatt.Det är ju ändå någonting som vi får tillbaka,när vi blir sjuka,gammla eller utslagna.Jag har alldrig tittat på min löning vad dom har dragit i skatt.Det är ju ändå investrerade pengar. Hoppas jag,men nu vet man ju inte var faan det drar iväg.Vad jag inte kan fatta är att vanliga fattiga människor kan bli moderater,det övergår mitt förstånd.

 7. Handikappad

  Nu verkar de flesta (i storstäderna) vilja vi ska närma oss USA:s samhällssystem. Medborgare som av någon anledning inte kan försörja sig blir utslängda på gatan och söka mat bland soporna. En orsak kan vara att en bilfabrik slår igen. Så länge man kan ställa upp och tillfredsställa kapitalet då är man välkommen, annars inte. Ska vi ha det så?

 8. Christine Svensson

  Vet du vad Susanne? Du skriver ” Det är sorgligt men jag tror inte att Sverige var mogen för en kvinnlig statsminister”. Vet du vad jag tror. (S) var inte mogen för en kvinnlig partiordförande. Skriv det i stället. Sedan när Mona hade bestämt sig, för att sluta sa hon saker högt som hon förmodligen tänkt tidigare. Hon var för modern för (S), tror jag.

 9. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Christine Svensson (2011-01-16 18:58)
  Det är möjligt att du har rätt i det, men jag förutsätter att partiet nu rannsakar sig ordentligt i alla led för att se vad som gick fel, jag ser framåt och ser med tillförsikt på att en ny partiledare blir vald och att partiet också fokuserar på vår ideologi och det vi står för. Det är på de grunderna vi ska komma tillbaka.

 10. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Edward (2011-01-16 16:24)
  Problemet är att Moderaterna gjort skillnaden mellan sjuk och frisk, fattig och rik, anställd och arbetslös större än de någonsin varit förut..sen vad hjälper skattesänkningen då…jag vill veta att jag klarar mig ekonomisk och får rätt vård om jag blir sjuk. Att cancersjuka människor ska söka bidrag hos en fond till mat och tak över huvudet är skamligt och nedvärderande..

 11. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Handikappad (2011-01-16 17:53)
  Problemet blir ju om vi ska ha ett Sverige som består av 4 stortadsregioner och resten av Sverige som en vit fläck, om alla industrier och arbeten styrs dit blir effekten precis som du skriver

 12. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till också skogägare. (2011-01-16 17:28)
  Jag vet vem staten är men som du säger, jag betalar gärna min skatt om jag vet att samhället fungerar med det. Att så många röstat på moderaterna beror nog på att de just med skattesänkningarna skapar en falsk trygghet där folk tror att det är bättre få pengarna i plånboken men inte tänker på att det är skyddsnätet som monteras ner med de pengarna.

 13. Handikappad

  Jag tror inte man ska låsa fast sig vid opponionssiffrorna alldeles för mycket. Speciellt nu det råder kaos inom de flesta partier, utom två som bara går framåt. Själv skulle jag föreslå Veronica Palm som partiledare för S, med pedagogik och bildning (dessutom ser hon ju bra ut).Sven-Erik Österberg håller inte måttet. Han är alldeles för obegåvad och bufflig. En mjuk person med fasta principer tror jag skulle rädda pertiet. Politiken kan svänga ganska snabbt och några mån/år kan läget vara helt annorlubda.

 14. Handikappad

  Här är min ministerlista över de tyngsta posterna i en ny regering: Statsmonister Veronica Palm. Utrikesminister Jonas Sjöstedt. Finansminister Thomas Östros. Miljöminister Maria Wtterstrand.

 15. Jacob Lagercrantz

  Hej Suzanne.

  Du skriver att du ”läser att cancerfonden numera ger bidrag till det grundläggande behovet hos en människa nämligen bostad och mat och inte behandlingar som förr”.

  Cancerfonden finansierar cancerforskning samt arbetar med opinion- och kunskapsspridning i cancerfrågan. Ingenting annat. Vi är därför lite nyfikna på var du läst detta?

  Vänligen
  Jacob Lagercrantz, PR-ansvarig på Cancerfonden.

 16. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Handikappad (2011-01-17 09:42)
  Ja jag tror på att den valberedning som är tillsatt har kompetens och tänker på alla olika delar, jag tror att partiet nu har kommit till en vändpunkt där vi behöver byta färdriktning från det som varit, bli mer tydlig med vad partiet står för och tala om vad vi vill göra och inte vad alliansen gör fel..

 17. Jacob Lagercrantz

  Ingen fara! Vi blev mest lite förvånade och tänkte att någon tidning kanske missuppfattat något. Tack för snabb respons!

  Vänligen
  Jacob Lagercrantz, PR-ansvarig på Cancerfonden.

 18. Jokaim

  Människor lider nöd. Det finns cancersjuka som väljer bort medicinerna för att ha pengar till hyran. De är rädda för att bli vräkta…..vart kan ni bevisa detta? ge mig källorna tack. faller dessa mediciner under högkostandsskydd?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.