Nya korkade vägar att lura av folk pengar…

Så har man uppfunnit ett nytt sätt att lura av människor pengar, nu kan du betala dina groggar på krogen med ett sms. Jag förvånas ständigt över alla fantastiska sätt det finnas att lura av människor pengar.

Att betala groggarna på krogen med sms kommer väl om något att bli en sur citron att bita i när räkningen kommer. Visserligen har man satt en gräns på 1500 per kväll. Men problemet som jag ser det är att telefonräkningen kommer efter minst en månad.

Säg att du då har varit på krogen kanske både två och tre gånger så kan det verkligen bli en ekonomisk smäll. Detta måste väl definitifv räknas in i en likadan fälla som SMS lån.

Jag tycker att det är bedrövligt. Dessutom kan man väl säga att om man super för en tusenlapp på krogen så är man väl inte i sina sinnens fulla bruk och då är det verkligen ett lurendrejeri.

Och som verklig grädde på moset så är priset på en sms drink 25 % högre än om du betalar som vanligt och bara för att krogen ska slippa kontanthantering så är det du som berusad kund som får betala för den.

Eller kallas det här också för valfrihet…..:??

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Handikappad

  Javisst är det skrämmande och som regel drabbar det dem som är oförsiktiga av någon anledning samt inte har kontanter eller på annat vis inte betalar på studs. Kanske främst också unga, fast över 18 år förståss. När spriten går in går vettet ur!

 2. Anonym

  Frågan är väl vem som är korkad. De som dricker utan begrepp eller den som säljer drinkar med modern teknik. Det är väl samma sak som att köpa bussbiljett med mobilen eller rösta på något tv-program, folk får väl tänka lite och bestämma själva. Känns lite som du vill ha detaljstyrning och stora begränsningar för folk att välja, många av de åsikter du uttrycker passar partiprogamsmässigt bättre i (V) än i (S) faktikt..

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Anonym (2011-01-18 12:06)
  Nej men jag tycker att eftersom det visat sig vilken skuldfälla sms lån försatt människor i så är det helkorkat att underlätta för människor att skuldsätta sig lättvindigt när de har alkohol i kroppen. Så jädra lätt att supa mer än de har råd med och baksmällan kommer en månad senare. Lite skillnad mot att betala en bussbiljett. Att främja supandet på det här sättet vänder jag mig mot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.