Det är skillnad på folk och folk…..

Om du är sosse och gör ett fel så dras det upp i tid och otid av motståndarsidan som nu senast under valet när långsökt Mona Sahlins tobleroneaffär drogs upp. Om du är moderat och t ex heter Elisabet Björnsdotter och fuskar med att ta ut lön utan att jobba och att betala anställda som inte arbetar då är det ok.

Hon har ju betalt tillbaka de 4000 kr hon fick ut och lämnat sin tjänst. Hon tycker därmed att saken är utagerad för hennes del. Sen kommer hon med ursäkter, men att man gör om samma misstag 4 dagar på raken och skyller på glömska är väl en tunn ursäkt.

Det som retar mig mest är Edward Riedl:s  (M) uttalande i VF där han säger att han tycker att det är synd att hon får löpa gatlopp för ett misstag på arbetet som rättats till ….varför gällde inte samma hänsyn när hetsjakten på Mona Sahlin löpte amok.

Det har blivit en hel del långa dagar i veckan, jag har jobbat dag som kväll för att hinna med allt som måste göras i januari med all administration. I förrgår så var jag ledig och hade barnbarnet och mellandottern på besök och middag.

Meya 4 år åt med en väldig aptit så jag påpekade detta för henne och sa. "Mormor tycker att du är för hemsk duktig på att äta till skillnad från Emma (kusinen som är 2 år) som äter som en fågelunge…

varpå barnbarnet utbrast med hög stämma " Men mormor jag äter som en människa och Levina (hennes halvsyster drygt 1 år) äter som ett monster, för HON äter med BÅDA händerna.

Både jag och dottern bröt fullständigt ihop av skratt och än en gång förundrades jag över hur enastående små barn är och hur de uppfattar livet och allt omkring sig, de är verbala och oförstörda och härligt klarspråkiga.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Handikappad

  Jag såg det där. Som alltid, drevet går. Hon fick ju ganska mycket skit ändå, men visst är det skillnad på folk och folk. Det ger ju i alla fall en vink på hur pass allvarligt man tar jobbet samtidigt som andra uppmanas vara återhållsamma och i del fall sänka lönerna för bibehållet jobb. De é rättvist de. Överhuvet taget håller ju löneskillnaderna på spåra ur. Riksdagspolitikerna har väl som lägsta lön runt 80-tusen/mån??? Och även del kommunpolitiker sitter med overkliga löner för en vanlig dödlig.

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Handikappad (2011-01-19 20:28)
  Och lika nonchalant sopades det under mattan när ”kulturministern” Stegö hade struntat i att betala TV-licens under en massa år eller dom andra som anlitade svart städhjälp och barnskötare men då går det bra att fuska, då är det inte så noga at följa de regler andra ska följa..

 3. Handikappad

  Som alltid när det ena partiet/partierna förlorar ett val grundgranskas varje minister i det vinnande laget och alltid finns det något man kan klanka ner på. Förrförra regeringen (S), under hela den periden vet jag inte hur många KU-anmälningar det blev mot S-politiker. Det var i princip allt man ägnade sig åt för att j_vlas, inget annat. Man lyckades ju tydligen också genom att vinna förestående val och att då i samma veva sänka skatterna och köpa sig röster från S-sidan. Lite mera pengar i plånboken kan göra underverk, även för en trogen sosse. Solidaritet?

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Handikappad (2011-01-20 08:05)
  Solidaritet? Jag tror att de människor som har jobb också har fått som du säger mer pengar i plånboken, är friska inte ser kopplingen mellan de försämringar i tex sjukförsäkring och a-kassa och heller inte inser att det även kan drabba dem, röstar på dem. De borde titta på USA för där kan man se hur försämringar i samhällsservicen verkligen drabbar de som ”står” utanför arbetsmarknaden.

 5. Handikappad

  Vi ser ju bara hur kungen/kungahuset fick mera inflyande när en borgerlig regering fick makten. Det är inget att hymla om. Det var ju kungens tyckande som legaliserade vargjakten. Konungariket Sverige styrs numera av en konservativ regering, underklass ställs mot överklass. Städerna mot landsbygden. Jag skriver inte av illvilja, utan jag bara konstaterar. De gamla ränderna går sällan ur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.